Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Operaatio kissanluukku

Syystuulen puhallellessa alkaa oven pitäminen auki tuntua jo luissa ja ytimissä kalvavana kylmyytenä. Niinpä ratkaisuksi päätimme laittaa tähänkin taloon kissanluukun. Paikaksi katsoimme kuistin nurkan, joka ei olisi aivan liian keskeinen paikka, mutta silti kissoille sopiva reitti.


Sisäpuolella tuossa seinässä on omituinen oviaukon näköinen aukko, jossa ei kuitenkaan ole ollut ovea. Eristeenä oli styrox-levy (mitä muutakaan voi täällä odottaa), jonka takana huokolevyä palasina. Mutta kas kummaa, seinä olikin omituisen joustava. Sisältä painaessa ulkoseinä alkoi lepattaa.


Tällä erää emme ehdi tehdä isompaa remonttia kuistiin, joten lepattavat ulkolaudat kiinnitettiin paikoilleen parilla laudalla.


Luukun päälle laitettiin pieni lippa, joka on enemmän koriste kuin hyödyllinen. Joskus, kun kuisti on korjattu, teemme kissoille pienen ulkomökin terasseineen.


Nyt terassin virkaa saa toimittaa kahdesta laudasta tehty levike, josta pääsee pujahtamaan sisään ja ulos. Lauta on hyppykorkeudella.


Seuraava työ onkin opettaa kissat käyttämään luukkuaan. Sulevi oli heti niin epäluuloinen, että pinkaisi hurjaan juoksuun, kun yritin saada sitä kulkemaan luukusta. Vihtori on uteliaampi, joten luotamme, että se opettaa vielä Sulevinkin luottamaan luukkuun.

Juu, juu, toki pitää tuo nurkka siivotakin. :D

4 kommenttia:

 1. Se on hyvä, että on yksi kissa, joka tajuaa mennä luukusta, muut sitten seuraavat perässä. Luulen, että minullakin olisi ollut vaikeuksia saada Musti kulkemaan luukusta, mutta hyvin Vihtorin ja Ransun tapainen Viljo-kissani katsoi heti, että tuo on varmaan meille ja pujahti sisään, lähes heti viimeisen ruuvin kiinnittämisen jälkeen :-D
  Voi ei, lepattavat vuorilaudat ei kovin hyvältä kuulosta, mutta onneksi se ei ole rakenneongelma välttämättä ollenkaan. Upea tuo hyllytaso ja hienoa, että on kulkuluukku, teidän kissojen kelpaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti kisulit oppivat käyttämään luukkua. Hyllyllä on kiva katsella ensin, mihin suuntaan lähtisi. :)

   Poista
 2. Kissojen oma sisäänkäynti, se on luksusta, eiköhän ne opi sitä käyttämään. Vaikkapa herkkuja luukun eteen houkuttimeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppi Sulevikin ihan parissa päivässä, kunhan pääsi epäluulostaan eroon. :)

   Poista