Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 14. syyskuuta 2017

Aamullinen pelastusoperaatio

Aamulla menin kohti pihatupaa, kun huomasin, että pihatuvan katolla oli kana ja tipu. Arvasin, että nyt on kuoriutuminen tapahtunut jossain tuolla ylhäällä ja äiti lapsineen pitäisi saada kanalaan. Sain pelastettua emon ja tipun ja vietyä ne kanalaan turvaan emon rääkyessä kovalla äänellä koko matkan. 


Kun tulin takaisin pihalle, kuului edelleen kovaa piipitystä. Yritin mennä navetan ylisille tuonne päälle, missä pesä on, mutta en löytänyt mistään tikkaita. Hädissäni soitin Isännälle, joka lupasi tulla katsomaan tilannetta.


Isännän tultua menin vielä tuonne vanhaan kanalatilaan pihatuvan yläpuolelle, kun huomasin, että siellähän on aukko katonrajassa. Ja sieltä pitkälle ojentamalla käsi tapasi pikkuisia tipuja, joita sitten kauhoimme Isännän villapipon suojiin. Kauimmaiset sai Isäntä kurotettua talteen. Se ensimmäinen tipu oli pudonnut tuolta aukosta pihatuvan katolle ja emo oli lähtenyt sitä pelastamaan.


Nyt kaikki 12 tipua ovat tallessa emonsa hoivissa kanalan tipunurkkauksessa. Kaikilla vaikutti olevan kova nälkä ja kyllä ne kovasti söivätkin.

6 kommenttia:

 1. Teistä on pikkuhiljaa tulemassa oikein kana-farmarrita..:) Suloisia ovat♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aluksi otimme viisi kanaa ja kukon, luulimme määrän pysyvän pitkään samana. Emme varmaan olisi edes päätyneet näihin Alhonkannan hautomakoneisiin, jos olisimme tienneet, miten tipurakkaita ovat. Mutta näitä oli heti saatavilla. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nuo pienet piipittävät pallerot ovat niin valtavan ihania. :)

   Poista
 3. Onneksi saitte tipuset pelastettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se kyllä onni. Vähän jo pelkäsin, ettei tipuihin pääse käsiksi mistään. :)

   Poista