Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Puuhasteluja

Kiireisestä viikonlopusta huolimatta jotain on taas tullut tehtyä. Pistin uudelleen kylttipajan pystyyn. sahailin sopivia laudanpätkiä ja maalailin niitä. Lautoja tähän tarkoitukseen löytyy hyvin siitä jätepuukasasta, joka jossain vaiheessa pitäisi käydä läpi ja lajitella.


Kutut piti viedä välillä tarhaansa, sillä ne äityivät koko porukka hyppimään pöydillä ja penkeillä. Käpy-mummokin ihan ketterästi hyppeli kuin pikkukili. Mokomat riekkujat! Vaikka oli sitä ihan hauska seurata aikansa.


Kaadoin koivun. Tämä koivu oli paljon pienempi kuin tuo taustalla näkyvä iso koivu, mutta tämäkin oli kaadettavien listalla.


Isäntä kaatoi pihlajan. Sekin oli kaatolistalla, sillä tällä pienellä alueella kasvoi kolme puuta ja oikeasti vain yhdelle oli tilaa.


Säästettäväksi jäi terijoen salava, joka sai jatkaa kasvamistaan ja tuuheutumistaan. Pihlaja olisi ollut liikaa toisen pihlajan kanssa linjassa ja koivu oli liian syrjässä kivestä. Tuo salava saa kasvaa latvustoltaan kiveen kiinni ja muodostaa mukavan sopen siihen väliin. Kuvassa näkyy vielä pihlajan latva, mutta nyt se on jo kuttujen aitauksessa syötävänä.


Kanoille on tulossa aitaus navetan etupuolelle. Tilaa niillä on ihan mukavasti tuossa ja samalla ne saavat olla osa pihapiiriä valvovan silmän alla. Takapihalla ne olisivat liikaa piilossa. Tarhaan tulee verkkokatto, jotta haukkakaan ei pääse kanoihin käsiksi.


Viikonloppuun kuului myös yhdet häät sekä Isännän kummitytön konfirmaatio. Elämähän on pelkkää juhlaa välillä. :)

6 kommenttia:

 1. Teillähän on ollut aktiivinen viikonloppu; myös mukavia juhlia. Mukavaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan melkoisen paljon kaikkea tänä viikonloppuna. :)

   Poista
 2. Ylimääräisten puiden kaato pihalta tuo aina selkeyttä pihapiiriin. Meiltäkin kaadettiin keväällä kaksi koivua, iso mänty ja saarnivaahtera. Etenkin koivut roskasivat pihaa jatkuvasti ja kyllästyin totaalisesti risujen keräilyyn pihamaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivu roskaa monta kertaa kesässä, milloin mitäkin. Puun kaataminen on ihan mukavaa, mutta tuleehan siitä lisähommia sen jälkeen, kun pitää se vielä pilkkoakin. :)

   Poista
 3. Mä istuttelen puita joka paikkaan sillä ajatuksella että kaadetaan sitten niitä pois kun alkavat olla liian ahtaasti. Meillä on ollut tyhjä nurmikkoaavikko niin jotenkin on jäänyt se ajatus että puita pitäisi saada, ja paljon.

  Ehkä pian pitäisi valita lehtikuusen, kahden pyhlväspihlajan ja kirsikkapuun väliltä, tuskin ne mahtuvat parin neliön alalla kaikki kasvamaan. :) Mutta puut on sieviä pienenä(kin). Ja mahtuvat yllättävän pieniin koloihin.

  Noi kilit on kyllä superihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta minäkin pidän, että puita on. Pienenä ne menevät hyvin yhdessä. Sitten vasta, kun latvukset alkavat sotkeutua toisiinsa, pitää harventaa. Kilit ovat aivan ihania pakkauksia. :)

   Poista