Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Vielä yksi vanha kuva

Vihdoin talon yläkertaan on tullut enemmän tilaa. Osa tavaroista meni seurakunnan kirpputorille. Nyt monta säkillistä lähti naapurikunnan vastaanottokeskukseen petauspatjoiksi, tyynyiksi ja peitoiksi. Tilan tultua yläkerran aulan sohvan takana olevalla seinällä näkyi olevan yksi vanha kuva ajalta, jolloin päätykuisti oli uusittu, mutta sen ikkunoita ei ollut vielä laitettu.

Talo oli valkoinen ja vuorilaudat olivat keskivihreät (Ei, sitä ei kuvasta näe, mutta pystymme päättelemään eri värikerrosten perusteella). Katto oli juuri uusittu tiilikatoksi. Makuukamarin piippu oli vielä kunnossa. Ihmetyttää, että kissanluukut näkyivät olevan kiinni, vaikka vuodenaika kuvassa on kesäinen. Talossa oli yksi ulkovalaisin, joka oli uuden kuistin nurkalla. Päätykuistin vieressä kasvoi koivu, jonka kannon vierestä kasvaa nykyään nuori koivu (liian lähellä taloa). 

Pihatie oli jo osittain ruohottunut, eikä siinä kasvanut vielä sembramäntyä. Piha oli oikeastaan vain suuri kenttä, jossa kasvoi osin ruohoa, osin pilkisti paljas maa, ehkä hiekka.  Pihalla oli lipputanko. Pihakaivo oli varmaan vielä käytössä.


Minusta tuo kuisti ei ole oikein kaunis tuollaisenaan. Jotain sille voisi tehdä. Väritys varmaan valitaan tuon aikaisen värityksen mukaan valkovihreäksi.

4 kommenttia:

 1. Kiva löytää vanhoja valokuvia talosta.
  Siis tarkoitatko kuistia tuossa oikealla? Tuossa talon päädyssä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo päätykuisti on mielestäni kummallisen näköinen.

   Poista
 2. Minustakin tuo päätykuisti on vähän niinkuin eri paria muun rakennuksen kanssa. Tiedä sitten, miten sitä ptäisi retusoida. Onko se kuitenkin käytön ja kulkemisen kannalta tarpeellinen? Ja onko se ollut jo alkuperäisissä piirustuksissa, jos sellaisia olette löytäneet? Joka tapauksessa on kiva löytää valokuvia menneiltä ajoilta.
  Muistahan sinä parannella ja jumpata polveasi kuntoon! Jotenkin minusta kun tuntuu, että tuollaisella kartanolla ei oikein polvivaivaisena voi touhuta. Tai ainakin se hidastaisi ja hankaloittaisi sitä touhuamista. Lycka till!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuperäinen kuisti on ollut harjakattoinen ja symmetrinen päädyn kanssa. Tuo ikkunaton lisäke on rakennettu, koska on tarvittu paikka, johon voi laittaa työvaatteet tuulettumaan ja pyykit kuivumaan sateelta suojaan. Nyt tuolla lisäkkeellä ei ole käyttöä, koska sen lattia oli lahonnut ja etuseinä irronnut. Nyt vaan pitäisi päättää, mitä ihmettä sen kanssa tekisi. Saisiko siihen pienen avokuistin, terassin, vai purkaisiko kuistin tuolta osalta kokonaan?

   Kyllä minä jumppailen, heiluttelen jalkaa, koukistelen, ojentelen ja istun tyhjän päällä (ei veskissä vaan selkä seinää vasten) ja kävelen niin paljon kuin polvi antaa kävellä. Kahden viikon varoaika minulle annettiin, jonka jälkeen saa palata normaalielämään, joten sen mukaan sitten pitää toimia. :)

   Poista