Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 10. lokakuuta 2015

Näin vaihdetaan sulake

Eilen aamulla tuvassa oli vain 15 astetta lämmintä, joten ajattelin laittaa hieman lisää lämpöä. Aurinko kyllä lämmittäisi kohta tuvan lämpimäksi, mutta siihen oli vielä hetki aikaa. Napsautin tuvan patterin kakkoselle ja menin hetkeksi kamariin koneelle. Ja yhtäkkiä menivät sähköt. Arvasin heti, että nyt meni sulake, koska olin juuri lisännyt sähkön kulutusta. Puin paksun toppatakin (ulkona vielä 8 astetta pakkasta) päälle ja menin uudelle sähkökeskukselle. Siellä ei näkynyt mitään ongelmaa.


Niinpä arvasin, että sulake oli sitten mennyt sisäkeskuksessa, jossa oli peräti kaksi sulaketta. Mutta sisäkeskus on siinä bunkkerikomerossa, eikä bunkkerin päällä ole vieläkään mitään suojana. Lämpöä oli saatava, joten urheana naisena päätin uhmata syvyyksiä ja uskaltautua tuonne perälle. Tässä yhteydessä huomautettakoon, että Isäntä on tämän viikon remontoimassa Koivurinteellä, joten minä saan pärjätä kaikessa aivan itsekseni.


Selvisin hengissä syvyyksien yli komeron perälle. Seuraava este oli pöytä. Polvileikkauksesta on nyt kaksi viikkoa, mutta ihan täydellinen ei polveni vielä ole, joten jouduin vähän kikkailemaan kiipeämisen kanssa. Pääsin kuitenkin pöydälle ja seisomaan. Siitä eteenpäin sulakkeen vaihto olikin jo helppoa. Tosin unohdin kääntää virrat ensin pois, mutta jäin silti henkiin pienestä salamoinnista huolimatta.

Huomaatko, miten sähkötaulu tuijottaa 
mulkosilmineen ja harottavine hiuksineen? :)
Jäljellä oli enää paluumatka syvyyksien yli tasaiselle maalle. Ihan tasahypyllä en uskaltanut tulla, vaan hivuttauduin istumaan ja asettelin oikean jalkani heti alas ja vasemman tuonne kylmälaukun luo. Ja selvisin lopusta esteradasta oikein hyvin.


Napsautin sen patterin takaisin ykköselle, ettei sulake menisi uudelleen. Kohta aurinkokin alkoi paistaa ikkunoista sisään.  Ja taas oli lämmintä ja valoisaa. Onneksi sää on taas lauhtumaan päin, ettei enempää tarvitse kikkailla.

Syy tuohon kuormittumiseen on se, että kuivurin sähköt ovat edelleen yhdistetty trenkituvan sähköihin. Sähkömies pääsee tekemään kytkennät vasta ensi viikolla. Kuivurissa ovat pakastimemme, ja sieltä menee myös kasvihuoneen lämmittimen johto.

6 kommenttia:

 1. Eiks oo mukava tunne ku osaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja varsinkin, kun uskaltaa mennä, vaikka pelottaa. :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kun Isäntä on poissa, niin on tehtävä, mitä muuten ei tekisikään. :)

   Poista
 3. Hyvä kun vaihdoit ja usein kuulee vanhoissa taloissa noista yhdistetyistä sähköistä. Siihen on tulossa teillä muutos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten tuota yhdistämistä ei olisi tehtykään, mutta noiden pakastimien vuoksi piti tehdä väliaikainen viritys. Onneksi ilmat taas lämpenevät, kun pattereita ei uskalla pitää yhtään isommalla. Tänään, kun aurinko ei paistanutkaan, tuvassa oli koko päivän vain 14 astetta. Sehän on tietysti vain pukeutumiskysymys. Onneksi pian nuo sähköt saadaan vedettyä ihan oikeaoppisesti ja riittävästi.

   Poista