Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kivimäen kanala osa 1

Kun teimme keväällä kuttulan, aloitimme samalla myös kanalan puolella. Kanala on hieman pienempi kuin kuttula, mutta kyllin suuri kanoillemme. Tässäkin tilassa näytti olevan hieman raivaamista. Näyttää hassulta, kun vanha juomakuppikin on aivan lattianrajassa.


Tästäkin tilasta menee luukku lantalaan.


Toisella puolella on ikkuna, josta olemme suunnitelleet kanoille kulkua pihatarhaan, kunhan sellainen joskus valmistuisi.


Isäntä aloitti keväällä hurjan urakan. Lantaa olikin yli metri.


Luukku ei ollutkaan luukku, vaan ovi.


Lantavuori vaan kasvoi oven takana.


Lantaa oli kyllä aika paljon. Kohta tulisi lantalan katto vastaan.


Vaikka lantaa olikin aluksi aivan hirveästi hajun kera, kesän aikana se hupeni kolmannekseen tuosta kasasta. Kutuille kasasta tulikin mukava makoilupaikka, kun lannan kompostoituminen ja palaminen käynnistyi.


Kesän aikana kanat ja kutut saivat käyttää samaa yöpymistilaa, joka oli jaettu kahtia aidalla. Aita ei kuitenkaan pidätellyt kumpaakaan klaania. Nyt syksyn tullen oli aika jatkaa työtä oikean kanalan puolella.

14 kommenttia:

 1. Tänne taloonko tulee teidän talvimajanne kuttujen ja kanojen kodeista päättelin niin. Koivurinnekkö jää tyhjilleen?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tänne tulee talvimajamme. Koivurinteen tilanne on vielä avoin, koska remontti sielläkin on vielä hieman kesken.

   Poista
 2. Sinun ei nyt muutamaan vuoteen tarvitse ostaa "yks kakkaa kaks kakkaa"ta..:) Mammalla oli aina mahtavat kukat ja kasvimaa, kun kanan lannalla niitä kasvatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse niin. Kyllä hyvää palanutta karjanlantaa riittää kaikille kasveille pitkäksi aikaa. :)

   Poista
 3. On siinä paskanluonnissa ollu helvetinmoinen urakka!! Oikeen tarttee lippistä nostaa.
  Mutta onhan mukavaa kun on jotain puuhaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokemuksesta sanon, että vanha tinttaantunut lanta osaa olla piukassa. Siitä saa aina pienen kerroksen kerrallaan irrotettua. On se hyvä, ettei tarvitse vain peukaloitaan pyöritellä. Ja tuossa hommassa näkee heti työnsä jäljen. :)

   Poista
 4. Kyllä siulla kohta kukat kukoistaa ja kasvit kasvaa kun tuo lantavuori muutuu hyväksi kompostiksi.
  Tottahankanoillakin pitää oma koti olla, saavatko he tännekkin ne ihanat verholliset muninta kopit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuo vuori on jo huvennut palamisen myötä matalaksi kukkulaksi ja on oikein hyvää käyttökelpoista lannoitetta. Katsotaan nyt, tuleeko verhoja, mutta hyvät oltavat tulee kanasille.

   Poista
 5. Isännällä on ollut tuossa luomisessa hommia! Sinulla kukat alkavat tosiaan kasvaa kun käytät tuota. Sinäkin olet varmasti tehnyt oman osasi auttaaksesi isäntää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon ison kasan sai Isäntä lapioida yksin. Seuraavassa osassa tuleekin sitten minun vuoroni. :)

   Poista
 6. Kyllä Teillä on ollut siellä töitä ja riittää vielä pitkäksi aikaa...Ihaillen nostan olematonta hattuani. Lopulta työ tekijäänsä kiittää ja on mukava palkinnoksi katsella muuttunutta ympäristöään. Muistakaa levätä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, vasta kaksi tilaa siivottuna navetassa. Päätytila vasta onkin täynnä lantaa, seinä on sen vuoksi pullistunut ulos ja siirtynyt pois perustuksilta. Ja sitten on vielä kyyhkylän tilat pihatuvan takana. Ei ihan mitään kevyttä työtä tuo siivoaminen, kun lantaa on noin paljon. Tässä kyllä todella näkee työnsä jäljen.

   Poista
 7. On siinä urakointia mutta tulee valmistakin. Onko tuossa yhdessä kuvassa jokin vanha portti tai osaset siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä valmistakin tulee, kun vaan jaksaa urakoida. Nuo ovat olleet ritilänä lattialla tuossa tilassa aikoinaan. Samanlaiset löysin liejun joukosta korokkeen toiseltakin puolelta.

   Poista