Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Puu kaatuu!

Tulipa sitten aika kaataa niitä puita pihalla. Päätimme kellistää ensin tuon kallellaan olevan männyn, sembramäntyhän se virallisesti on.


Minä jäin sopivan matkan päähän katsomaan virallista toimitusta. Isäntä lähti kaatohommiin, hän kun oli metsurin huonetta ja sukua. Oli ainakin selvää, mihin suuntaan puu oli kaatumassa.


Yritin linssin läpi tihrustaa, mihin Isäntä sen loven oikein teki, mutta kävi selväksi, ettei hän lovennutkaan puuta. Ja sitten tarvittiinkin vähän kirvestä avuksi kiilaamaan koloa. Oli sahakin jäänyt kiinni.


Kaatuihan se mänty lopulta komeasti rytisten.


Juurista näkee, miten paljon ne jo olivat ilmassa. Joku suurempi myrsky olisi taatusti kaatanut puun ja nostanut vähän pihaakin ilmaan. Kannosta laskimme, että puu oli ainakin 70 vuotta vanha.


Mäntyä ei karsittu. Muita puita ei sinä päivänä kaadettu. Jo yksikin puu kävi liian kalliiksi. Valitettavasti. Vaikka Isäntä onkin metsurin huonetta ja sukua.


Ei muuta. Paitsi, että joskus tuosta männystä tulee pihaan pöytä ja penkit. Kunhan on varaa ostaa moottorisaha.

13 kommenttia:

 1. No voi pahus sentään...millai se saha ny tonne alle jäi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne jäi mokoma väliin, mutta kaikki kolme kirvestä säilyi ehjänä.

   Poista
 2. hyvä, että isäntä säästyi ja jätti konesahansa

  VastaaPoista
 3. Sahan hinnalla saa varmaan kaatajat, ei sillä etteikö Isäntä osaisi. Moottorisaha on kyllä tarpeellinen. Itsekin aina katson kauhulla kun puu kaatuu vaikka on se kyllä toisaalta hienonnäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Isäntä ihan oikeasti osaa puun kaataa, mutta tässä hänellä tuli virhearvio. Hän oletti puun kaatuvan heti sahauksen alettua, mutta tämäpä olikin sitkeämpi tapaus. Kyllä on aika rytinää, kun iso puu kaatuu, hurjaa touhua!

   Poista
 4. Löysin juuri blogiisi ja siinähän se kahvipaussi kului, kun sitä selailin :) Mielenkiintoinen projekti teillä, jään seurailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, Minna-Liisa S! On tässä meillä projektia kerrakseen.

   Poista
 5. No toihan on vaan saha, niitä saa uusia kaupasta. Enempi ois harmittannu jos isäntä ois jäänny alle.
  On mullekki tolleen käynny. Välillä se puu nyt vaan sattuu kaatuun toisee suuntaa ku oli aatellu et se kaatuu.
  Vaikka itte oon kaatannu satoja puita, nin otan isojen ja tollee puoliks kaatuneitten kaatoon metsurin. Hällä on vakuutuksetki kunnossa.
  Toihan saattais mennä vakuutukseen, toi saha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois muuten mennäkin vakuutukseen, mutta omavastuu paukkuu yli sahan hinnan, kun vähennetään ikäpoistot. Stihl 170 maksaoi 199 €. Saahan noita sahoja. Meni muuten uskomattoman romuksi, ei kuvasta ihan näy kunnolla. Muovikopat halki, laippa solmuun, takapotkusuoja poikki, pakoputki repesi irti, pytty halkesi ym. Muita koneen vaurioita ei tiedä ennen kuin purkaa. Saattaa siitä pari varaosaa jäädä ehjäksi :). T. Sahaton Isäntä

   Poista
  2. No tärkeintä kumminskiin että talon isäntä on kunnossa ja voi hyvin!
   Koneita saa rahalla muttei moista isäntää joka tollasseen urakkaan lähtee. Saattaisin olla urakasta hiukan kateellinen, vaan en myönnä...

   Poista
 6. Hyvin kaadettu ! Mulla on pian koulussa tutkinnossa puun kaato.Laitoin sulle blogihaasteen käy kurkkaamassa Villa Sievähelmessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi pyydetään sitten sinut kaatamaan loput puut. :)
   Haaste vastaanotettu.

   Poista