Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kevättä Kivimäessä

Viime käynnillä piha oli vielä lumen peitossa, mutta nyt lumet ovat sulaneet, ja kevät on saapunut. Vastapäätä taloa tien toisella puolella laajat istutusalueet ovat valmiina kunnostettaviksi. On mukava nähdä, mitä kaikkea täältä oikein paljastuu.


Narsissien varret ovat ainakin hyvässä kasvussa.


Tulppaanit tekevät ainakin lehtiä, kukista ei vielä tiedä.


Päivänliljaa näytti olevan useassa kohtaa tätä kumparetta.


Toisessa päädyssä olevassa penkissä näytti olevan jo kovasti alkuja. Omenapuun alla on paljon idänsinililjaa.


Piha on iso kenttä. Tähän pitäisikin suunnitella vaikkapa sellainen ympyräistutus.


Kevät paljastaa myös niitä ikävämpiä puolia. Suulin edessä on kaatopaikka täynnä muovia.


Toisessa päädyssä laatoitus pilkottaa hieman. Sitä pitääkin vähän kaivella paremmin näkyviin.


Matkalla trenkituvalle näkyi paljonkin jo vihreää. Tätä kasvia en kyllä äkkiseltään tunnistanut.


Tässä laatikossa viheriöi jo ihan kunnolla. Sitäkään en jäänyt vielä tutkimaan.


Kaadoimme syksyllä trenkituvan pihasta paljon pikkupuita ja pusikkoa. Nyt tähän alkaisi jo saada vähän pihaakin. Tosin piha on aivan täyttä kivikkoa.


Puolukka viihtyy kivikossa oikein hyvin. Tuosta ei vielä ihan koko talven puolukoita kyllä saa. 


Aivan trenkituvan seinän vieressä näkyi sinistä. Sinivuokot olivat tulleet jo nyt. On kyllä aika aikaista niillekin. Mitenkä mahtavat selvitä nyt, kun tuli viileämpää?


8 kommenttia:

 1. Toi se on mukavaa, löytää kukkapenkkei. Samanlailla oli meillä. Pelkän tilan ostin, ei rakennuksia, kun ne oli viety pois. Kukkapenkkei siellätäällä, marjapuskia. Kukkapenkit on yhistelty pariks isommaks, kun monta pientä oli haittana nurmikonleikkuulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei muuten marjapuskia olekaan. Siis vielä. Yhtenäiset kukkapenkit ovatkin parhaimman näköisiä ja helpoimmin hoidettavia.

   Poista
 2. Voi, miten mielenkiintoinen ja viehättävä pihapiiri teillä onkaan! Osaan jo kuvitella, kuinka ihana se on sitten, kun saatte sitä vähitellen raivattua. Meilläkin alkoi paljastua pioneita ja liljoja, joita en arvannut olevankaan, koska edellinen omistaja ei niistä ollut paljon piitannut. Täälläkin on kuulemma vuosikymmeniä sitten ollut emäntänä todellinen viherpeukalo, mutta nykyisin ei tosin ole paljon entisestä jäljellä kukkien osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tästä pihasta vielä tulee kaunis, mutta on siinä kyllä työtä. Eikö olekin mukava löytää vanhoja perennoja, joita ei ole tiennyt olevankaan?

   Poista
  2. Voi kyllä, löydöt ovat mahtavia! Ruusupensaan keskeltä alkoivat lykätä esiin ensin pionit ja seuraavana vuonna liljat, kun ensimmäisenä keväänä haravoin kaiken moskan pois niiden juurelta. Muuten syreenit ovat vallanneet pihan, vaikka kauniitahan nekin ovat kukkiessaan. :)

   Poista
  3. Pionit ja liljat ovatkin tosi kauniita. Meillä on myös tuota syreeniä aivan valtoimenaan. Mutta eiköhän se saada kuriin ja järjestykseen kesän aikana (ei sanota vielä tarkemmin, että minkä kesän).

   Poista
 3. Tuo ensimmäinen jota et tiennyt näyttäisi kevätesikolta...
  Meilläkin ensimmäinen kevät uudessa vanhassa talossa, joten jännää katsella miltä ympäristö kevään tullen näyttää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se näyttäisi. Lehdet ovat kuitenkin sileät, eivätkä ryppyiset. Katsotaan, mikä siitä tulee. On kyllä todella mielenkiintoista seurata, mitä mistäkin nousee. Syksyllä oli kaikki heinien ja pujon peitossa, ettei oikein mistään saanut kunnolla selvää.

   Poista