Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Suomi 100 -juhlavuoden puu

Vihdoin ja viimein saimme sen pitkään odottaneen tammen istutettua. Päivä oli sopivasti 14. hääpäivämme, ja vieraina Isännän siskon perhe.


Isäntä sai tehdä raskaimman työn, kun me muut lauloimme juhlaan sopivia lauluja. Ensimmäisenä kajautimme Olet maamme armahin Suomenmaa.


Toiseksi valitsimme Suomalaisen rukouksen. Lauloimme tietysti Satakunnan laulun sekä Nälkämaan laulun.


Viimeiseksi kajautimme Maamme-laulun. Niin tuli istutettua tammi sekä hääpäivämme että Suomi 100 vuotta -teeman kunniaksi. Toivottavasti vähän hennon oloinen taimi (jota kutut ehtivät päästä maistamaan) kasvaa upeaksi, korkeaksi ja leveäksi puuksi, joka tuottaa iloa vielä sadan vuoden päästäkin.

8 kommenttia:

 1. Hieno tammi. Kannattaa laittaa vaikka jotain verkkoa ympärille ettei ketään pääsisi enää haukkaamaan. Onnea hääpäivän johdosta. Kiva lukea pihapäivityksiä, odotan jotenkin myös sitä päivitystä että saatte puuhellat korjattua. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siihen pakko laittaa verkko ympärille suojaksi. Puuhellaprojekti ottaa taas etenemisaskeleen viikonloppuna, kun saamme vuokrattua nosturin piippukorjausta varten. :)

   Poista
 2. Olipahan istutuslaulut :-D Hieno puu, pitkäikäinen, voi olla sielä Suomi 1000 -juhlissa mukana, jos sellaisia joskus tulee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otimme toki tilanteen juhlallisuuden huomioon lauluja valitessamme. Isäntä tosin sanoi, että tuntuu hieman koomiselta kaivella tuollaisten laulujen kaikuessa, mutta hienostihan se kaivuu sujui kotiseutulaulujen säestämänä. Toivottavasti tämä puu lähtee hyvin kasvuun uudessa paikassaan. :)

   Poista
 3. Upea postaus! Paljon onnea hääpäivänne johdosta! Hieno tammi. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on tuollakin tammella tarina kerrottavanaan. :)

   Poista
 4. Onnea, onnea hääpäivälle! Nuo laulut sopivat ihan justiinsa tuohon tilanteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jäi enää laulamatta "Kauan on kärsitty vilua ja nälkää". :D

   Poista