Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 18. heinäkuuta 2017

Lomamatkailua

Tämän viikon lomamatkakohteeksi valitsimme Uudenkaupungin. En muista koskaan käyneeni siellä, eikä Isäntäkään muutamaa työkeikkaa lukuunottamatta ole tutustunut kaupunkiin. Ensimmäisenä kävimme tutustumassa uuteen kierrätyskeskukseen, joka oli juuri muuttanut parempiin tiloihin upeaan vanhaan puutaloon. Sen välittömässä läheisyydessä oli seuraava käyntikohde, Merimiehenkotimuseo.


Talo on 1700-luvulta, mutta sisustus 1900-luvun alkupuolta. Taloa on korjattu vähän hassusti, sillä katto ja lattia on oikastu, mutta seinät jätetty vinoiksi. 


Seuraava kohde oli herraskainen Wahlbergin talo, joka edustaa kertaustyylejä hyvin mahtipontisesti. 


Talossa on säilynyt paljon alkuperäistä, kuten salin kattokruunu. Tämän jälkeen meidän salimme tuntuu entistä pienemmältä ja vaatimattomammalta.


Täällä oli kuitenkin muutamia yhtäläisyyksiä talomme sisustuksen kanssa. Kukkapylväs ja kukkapöytä ovat lähes identtiset meidän vastaavien kanssa. Eikä tuo vieressä oleva tuolikaan eroa niin paljon meidän kalustomme kanssa.


Täältäkin löytyy taffelipiano.


Mahtipontisuuden jälkeen menimme Bonk-museoon, joka on aivan ehdoton käyntikohde Uudessakaupungissa. 


Koneet ja laitteet ovat aivan uskomattomia, ja niiden tarinat huimaavan jännittäviä. Lipun hintaan kuuluu opastus, joka kannattaa ehdottomasti ottaa, jotta laitteiden käyttötarkoitus selviää.


Kävimme vielä Pyhämaan uhrikirkossa, joka on 1600-luvulta. Sen erikoisuus on kokonaan koristemaalattu sisäpuoli.


Raamatunkertomusten lisäksi seiniltä löytyy lohikäärme ja yksisarvinen.


Tällainen yhden päivän retki oli oikein sopivaa lomailua tähän väliin. Aina ei tarvitse matkustaa maailman ääriin. Läheltäkin voi löytyä mielenkiintoisia paikkoja.

4 kommenttia:

  1. No onpa Ukissa monenlaista nähtävää! Pitääpä itsekin käydä päiväreissulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On siellä, upea puutalokaupunki, vierassatama, meri ja nähtävyydet. :)

      Poista