Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 4. heinäkuuta 2017

Operaatio risut pois

Sunnuntain kunniaksi teimme pienen kesäretken Poriin. Kävimme katsomassa isäni äidin suvun vanhaa kartanoa Kellahdessa ja Yyterin kartanoa, joka on ennen nykyistä päärakennusta kuulunut myös samalle suvulle. Kävimme samalla Reposaaressa retkeilemässä, Yyterin sannoilla kahlaamassa ja Raxissa syömässä. Iltalypsyn jälkeen pelailimme vielä pelejä, kunnes Isäntä lähti omille reissuilleen ja me naisväki olimme aivan puhki poikki väsyneitä.


Maanantaina olimme taas tarmoa täynnä. Päätimme selvittää kaikki pihan risukasat, jotta piha siistiytyisi. Etupihalta ei ole voinut edes leikata ruohoa, sillä risuja on ollut niin paljon kasoina ja hajallaan. Minä katkoin rangoista oksat ja tytöt syöttivät ne silppukoneelle.


Muutaman tunnin jälkeen pidimme lounastauon ja vähän sen jälkeen sadetauon. Aikamoisen rankakasan olimme saaneet jo siihen mennessä. Isäntä saa sitten sahailla nuo pätkiksi jonain kauniina päivänä.


Taka-alalle jäi vielä pari risukasaa.


Sateen mentyä teimme urakan loppuun. Jo alkoi piha näyttää taas pihalta.


Isäntäkin saapui kotiin katsomaan, miten olimme uurastaneet. Ja tietysti hänenkin piti saada syöttää risuja silpuksi. Silppua tuli taas aikamoinen kasa, mutta sille on paljon käyttökohteita tiedossa.


Ruuan jälkeen olikin aika maalata vähän kiviä ja paijata vuohia. Tuuli tykkäsi kovasti, kun sille tehtiin kampausta.


Komea pitkä letti sille tulikin pitkistä päällikarvoista.


Illalla veljeni tuli hakemaan tyttöjä takaisin kotiin. Epäilen, että uni maistui hyvin kovan työpäivän jälkeen. Ainakin minulle maistui.

2 kommenttia:

  1. Apuvoimat on hyvä juttu, saitte ison urakan tehtyä. Hauskan näköinen letitys vuohella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tytöt ovat hyviä työntekijöitä ja muutenkin tosi ihania. Oli iso juttu saada piha taas risuttomaksi. :)

      Poista