Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Kaidematkailua: Euran Luistari ja Liedon Vanhalinna

Päätin etsiä käsiini pari sängynpäätyä lisää, jotta paviljonkitasanteelle saisi yhtenäisen kaiteen. Samalla oli hyvä mahdollisuus kesälomamatkailuun. Ensimmäinen pääty löytyi kohtuullisen läheltä. Paluumatkalla kävimme Euran Luistarissa, joka on merkittävä arkeologinen kohde. Kaivettuja hautoja on yli 1300. Kaivamattomista ei edes tiedä, sillä hautoja on ristiin rastiin alueella.


Alue ei näytä enää miltään hautausmaalta, vaan kedolta kivikasoineen. 


Alueen maisemanhoitajat (kuvassa näkyvä mies ei kuulu siihen joukkoon) tekevät työnsä ja ilahduttavat kävijöitä kesyydellään. 


Toinen matka oli Lietoon, josta löytyi hyvin edullisesti sängynpääty. Samalla matkalla kävimme Liedon Vanhassalinnassa, jossa on kartanomiljöön lisäksi vanha linnavuori.


Kävelimme Arkeologiapolun, jonka varrella tuo mainittu linnavuori on.


Ensin polku vei kuvassa oikealla olevalle mäelle, jossa on ollut vanha kalmisto. 


Ja linnavuorelta oli hulppeat näköalat joka suuntaan.


Paikalla oli varmasti kahdet häät, sillä linnavuoren päällä oli koristelijoita. Samoin kartanon puutarhassa valmistauduttiin hääkoristein. Täytyy sanoa, että aika vaikuttavan näköinen vihkipaikka oli tuo kuvassa oleva.


Alhaalla kulku vei vankan portin kautta pihalle. Naureskelimme siinä, että olisipa hieno portti aittapihalle, varsin mahtipontinen. 


Isännällä oli pitkä ostoslista, joten matkalla poikkesimme vielä hänen ostoksillaan. Ehdimme vielä hakea serkultani purettua kutterinpurua kuivikkeeksi. Ja sade onneksi tuli vasta sitten.

4 kommenttia:

 1. Ehditte paljon yhdessä päivässä. Mielenkiintoisia paikkoja, minulle ihan uusia. Ja melkoisen mahtipontinen kiviportti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on aika paljon mielenkiintoisia paikkoja, joista ei mitään tiedä. :)

   Poista
 2. Kaiteista tullee tosi kivat. Hienot on maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jossain vaiheessa ehdimme alkaa sommitella kaiteita paikoilleen. :)

   Poista