Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 17. huhtikuuta 2017

Lämmintä pääsiäistä!

Pääsiäisenä nautimme lämpimästä ilmasta, mutta se ei tapahtunut ulkotiloissa. Ulkona on ollut ihan puhtaasti kylmä. Mutta kasvihuoneessa on lämmin. Sinne ei osu tuuli eikä kylmyys, ja auringonpaiste lämmittää sen kesäisen leppeäksi.


Otin tehtäväkseni siistiä kasvihuoneen toisen laidan. Sidoin vadelman pitkät oksat narulla suppuun ja paaluihin kiinni. Nyt vadelmien väliin mahtuu ihan reilusti kulkemaan, eivätkä piikkiset oksat roikelehdi joka suuntaan.


Kiskoin irti kaikki nokkoset ja juolavehnät, jotka vain irti sain. Nyt tämä puoli onkin ihan mukavan näköinen. Varmasti siellä vielä jossain nokkosta ja heinää pukkaa ylös, mutta ainakin väheni huomattavasti.


Laitoimme pöydän alle käytetyt vaalijulisteet. Näiden päälle on suunnitteilla laittaa vielä jossain vaiheessa puulaatat tai muut siistimmät lattiamateriaalit.


Nyt kasvihuone on jo siinä kunnossa, että siellä on ilo nauttia iltapäiväkahvit, vaikka toinen puoli on vielä aluskasvillisuuden vallassa. Voihan katsella vaan tätä laitaa.


Isäntä on kaivellut allasmonttua. Pohjalla on savea, joten siihen asti on hyvä kaivella, että tulee tukeva altaanpohja.


Reunat pengerretään ja kivetään allaskumin päältä. Alkaa jo näyttää ihan hyvältä, vaikka kaksi laitaa on vielä kaivamatta.


Ja niin vielä eteni kaivuutyö, että pian pääsemme laittamaan allaskumin ja kivet paikoilleen.


Kunhan ilmat lämpenevät lisää, saatamme siirtyä ihan pihan puolelle, mutta nyt on oikein mukava lämmitellä omassa tropiikissamme.

8 kommenttia:

 1. Mahtava paikka olla näin kylmillä säillä.

  VastaaPoista
 2. Voi että tuo vesiaihe on kyllä näppärä keksintö kasvihuoneeseen! Älä heitä nokkosia hukkaan vaan kuivata ne kanoille tai itselle talveksi. Kevään odotetuin juttu on uudet nokkoset ja nokkoslätyt. Viime talven nokkosvarannot loppuivat jo ennen joulua ja lapset ovat odottaneet nokkosvohveleita kuin kuuta nousevaa. Itse tykkään ryöpätä ja pakastaa nokkosen. Nokkonen on myös hyvä kumppanuuskasvi esim marjapensaiden juurella, vaikka se ei aina niin nätille näytäkkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneusarvojen lisäksi altaalla on myös lämpötaloudellinen arvo. Ei meillä ihan noin paljon mene nokkosta, sitä on koko tontti täynnä. Jää sitä vielä kasvihuoneeseenkin, vaikka ei tarvitsisi. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On tämä alue muuttunut aika tavalla muuton jälkeen. :)

   Poista
 4. Jännittävää! Mikähän lootuslampi teillä tulee tuonne kasvihuoneeseen? Ihanan näköinen, viihtyisä paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sellainen paratiisin lammikko tuosta pitäisi saada. Ja lorisevaa vettä tietysti pitää olla. :)

   Poista