Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 29. huhtikuuta 2017

Kevätsiivousta

Meillä kevätsiivous on hieman laajempi käsite kuin muualla. Pelkkä talon/ talojen siivous ei ole kyseessä. Eikä niitä ole edes siivottukaan vielä. Mutta navetan yksi huone on siivottu styroxeista. Samoin tämän huoneen takana olevasta tilasta ovat kaikki styroxit jo pois. Huomaatko muuten tässäkin tilassa, miten alhaalla juottokuppi on? Se tietää sitä, että lantaa on tässäkin tilassa yli puoli metriä. Riittää siis siivoamista vielä hetkeksi.


Pihatuvasta siivosimme kaikki kirpputoritavarat pois. Osa lähtee vanhemmilleni. He saavat lajitella loput ja viedä seurakuntansa kirpputorille myytäväksi.


Pihatupa on vielä varsinaisesti siivoamatta, mutta ehkä viikon sisällä on jo parempi tilanne.


Paljon tavaraa oli pakko heittää pois. Paljon on taas tullut lisää styroxia kasaan. Kohta on tilattava taas kontti näitä varten.


Styroxia on vielä yksi kasvihuone täynnä. Sitä on vielä myös tien vieren istutusalueissa. Niiden tyhjentämisen jälkeen alkaa olla jo aika hyvä tilanne tämän aineen suhteen. Toivottavasti tänä vuonna saamme kaiken ylimääräisen roskan tilalta pois.

16 kommenttia:

 1. Ahkeria olette olleet ja kullä tuo styroksi joskus loppuu.
  Tuo lannan määrä on kai samaa luokkaa kun Noan paatissa aikanaan.
  Sekin on jotain se.
  Mukava seurata edistymistänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Styroxit saa onneksi kerättyä, vaikka siinä kova työ onkin. Lantaa riittää pitkäksi aikaa lapioitavaksi. :)

   Poista
 2. Lannan voi onneksi käyttää lannoitteena ja maan parannukseen. Muovi on ongelmallisempaa mutta tärkeintä on saada se pois. Hienoa että jaksatte kaiken sen työn mikä muovin hävitys vaatii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanta on oikein hyvää lannoitetta, eikä tarvitse apulantoja käyttää tällä tilalla. Onhan tuo muovi ja styrox kallista lystiä toimittaa poltettavaksi, mutta tehtävä se vaan on. :)

   Poista
 3. Ahkeria olette olleet. Kiva kun pääsemme seuraamaan projektinne etenemistä. - Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, ettei mitää saa tehtyä, kun tehtävää on niin valtavasti. Kyllä se pienistäkin toimista kuitenkin edistyy. Mukavaa vappua sinnekin!

   Poista
 4. Ohoh, siellähän on oikein lypsykoneetkin! Ei muuta kuin ammuja hankkimaan vaan sitten... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On rehuvaunut ja maitoputket ja kaikki mahdollinen. Onhan meillä lypsykuttuja, ettei lehmää tarvitse ottaa. :)

   Poista
 5. Pikku hiljaa hyvä tulee... Talkoista voi olla taas apua jos jaksat järjestää. Teidän on toki saatava paikat ensin siihen kuntoon että talkoista on hyötyä. Hyvää Vappua. Toivon teille myös hyviä puutarhailmoja. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että vähä vähältä tulee valmiimpaa. Tälle keväälle ei ole vielä osunut yhtään sopivaa talkoopäivää, mutta suunnitelmissa se vielä on. Ainakin lantatalkoot pitäisi järjestää, että kaiken tuon lannan saa siirrettyä pellolle nopeasti ja tehokkaasti. Eiköhän ilmat jossain vaiheessa ala lämpenemään. Hauskaa vappua! :)

   Poista
 6. Tuo lanta on varmasti mainiota maanparannusainetta, joka kannattaa hyödyntää puutarhassanne.
  Styroximäärä on kyllä melkoinen, mutta olette onneksi jo pitkällä sen asianmukaisessa hävittämisessä.
  Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanha lanta olisi hyvää pellonparannusainetta. Uutta lantaakin meillä tulee vuosittain ihan mukavasti eläinten myötä. Muovit ja styroxit ovat todella ärsyttäviä jätteitä ja kalliita hävitettäviä. Hauskaa vappua! :)

   Poista
 7. Puuhaa riittää, vaikka paljon olettekin jo saaneet aikaan. Meilläkin vanhan talon siivous ja kunnostus on vihdoin päässyt käyntiin, mutta kuten aiemmin jo sanoin, se tuntuu miltei lomalta teidän urakkanne rinnalla! Tuosta kasvihuoneesta altaineen tulee IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on vielä tekemättä, mutta vähän on jo tehtynäkin. Olihan se selvää heti alusta pitäen, että työtä riittää. Kasvihuoneen altaan valmistumista odottelemme mekin. :)

   Poista
 8. Voi voi ja on se vaan mukavaa kun paikat siistiintyvät.Ihmetellä täytyy, että miten selviätte kaikesta tuosta hommast... Vaan selviättehän te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta kertaa tulee tunne, ettei tästä voi oikeasti selvitä, kun kaikki paikat ovat rempallaan. Mutta sitten toisinaan huomaa, että onhan tässä jo tullut yhtä ja toista tehtyäkin. :)

   Poista