Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Kivien pyörittelyä

Kasvihuoneessa on jatkunut kivien pyörittely. Isoon altaaseen menee valtavasti kiviä reunojen tueksi, eivätkä aivan pienet kivet siihen käy.


Vettä on kokeiltu nyt jo vähän enemmän, jotta näkyy, miten kumi asettuu paikoilleen. Ja sitten alkaakin se kivien asetteleminen oikeille paikoilleen.


Altaan valmistumiseen on vielä pitkä matka, mutta välillä pitää yrittää nähdä se ainakin mielessään vähän valmiimpana. Tuollainen musta kumireuna ei aivan luonnolliselta näytä, edes kauempaa.


Kiviä on kuljetettu läheltä ja vähän kauempaa. Kaikki tulevat käyttöön, eikä vielä riitäkään. Kaikenkokoisia kiviä tarvitaan.


Etureunaan tulee laattamaisia kiviä, jotta altaan matala reuna on helppokulkuinen.


Vesirajan reunalle tulee ensin suuria kiviä sekä aukkoja, joihin tulevat kasvikorit.


Oikea laita peitetään vielä suodatinkankaalla ja päällystetään pienemmillä kivillä. Mietin sinne ensin jotain kasveja, mutta niiden huoltaminen olisi liian vaikeaa. Kaunis kivireunus on ihan hyvä vaihtoehto.


Kivimäestä ei onneksi kiviä puutu. Kävimme hakemassa taas yhden kuormallisen kuttuaitauksen kivikasasta. Siellä riittää kiviä oikein reilusti.


Siistimme takareunustakin jo. Villiviinin ympärillä ei ole enää styroxia vaan kivireunus. Altaan reunuskivien laiton jälkeen tänne voi miettiä lisää kasvillisuutta.


Kasvihuoneen tulppaanit ovat kohta aukeamaisillaan. Narsissit kukoistavat vielä täysillä. Nämä siirtyvät parempaan paikkaan, etteivät peitä koko käytävää. Mutta nyt ne saavat vielä kukoistaa paikallaan.


Ulkona on vielä turhan kylmä, mutta kasvihuoneeseen olen tuonut jo vähän kukkivaa koristetta. 

8 kommenttia:

 1. Aikaa vievää puuhaa altaan laitto, mutta hyvä siitä tullee kunhan valamistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarvittavien kivien määrä on valtava, kärryllinen hupenee hetkessä. On tuossa vielä hommaa ja hommaamista kaikkinen suodattimineen ja muine härpäkkeineen.

   Poista
 2. Kiviä noin suuren altaan reunustamiseen tulee varmasti kulumaan paljon. Oman piha-altaamme reunustimme aikoinaan myös seulanpääkivillä ja niitä kului valtava määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vielä saa pyöritellä useamman kiven, jotta musta kumi peittyy. :)

   Poista
 3. Hyötyliikuntaa parhaimmillaan! Eipä tarvitse kuntosalille lähteä...
  Valtavan hieno tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä puoli, että tulee voimaharjoittelua ihan huomaamatta. :)

   Poista
 4. No ohhoh, ompa siellä rojektia! Mut lopoutulos palkitsee takuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On projektia poikineen, siis kivineen. Lopputulosta jo alkaa itsekin odottaa. :)

   Poista