Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kevät toi, kevät toi muurarin

Salin takan ja seinän tiilet ovat lopullisesti poissa entisestä paikastaan. Nimittäin muurari oli tulossa korjaamaan seinää ja tarvitsi tilaa. 


Reikä seinässä olisi kohta historiaa.


Keittiön hellakin oli vamiina muurarin pieniä fiksailuja varten. Tuosta olisi hyvä lähteä korjaamaan.


Tarkoitus oli korjata uunipuolen yläosa, sillä siinä oli jotain ajan tuomaa kulumista nähtävillä. Äkkiäkös sen siitä korjaisi. Niin ajattelimme.


Tänään salin muuriseinän reikä näyttää paljon isommalta kuin eilen. Mutta ei hätää, sen saa varmasti vielä pienennettyä, kunhan nuo ylimääräiset täytöt saa kaivettua pois.


Keittiössä näyttää vähän toisenlaiselta kuin vielä eilen - jotenkin ontolta. Tai siis todella ontolta. Hellasta on jäänyt jäljelle vain peltikuori.


Uunin puoli olikin huonommassa kunnossa kuin kukaan arvasi. Nuohooja oli sitä mieltä, että koko hella oli heti käyttökelpoinen nuohouksen jälkeen. Muurari oli aluksi sitä mieltä, että pienellä korjauksella hella tulee kuntoon. Purkaessa paljastui, ettei hella ollutkaan niin hyvässä kunnossa.


Hyvä siitä vielä tulee, vaikka sen joutuukin tekemään alusta asti uudelleen. Edes tuo pintapelti ei ole niin hyvässä kunnossa, että sitä kannattaisi säilyttää. Remonteissa tulee yleensä jossain kohtaa vastaan tällaisia yllätyksiä, nyt se osui tähän kohtaan. Tietysti tuohon menee enemmän rahaa, mutta sitähän voi aina anella hattu kourassa pankista lainaksi.

Ja jos tuo otsikon laulu jäi korvamadoksi soimaan, kannattaa kuunnella koko kappale alusta loppuun. Se auttaa. Ehkä.

12 kommenttia:

 1. Hyvä, että pystyt asennoitumaan juuri noin. Ei vain voi välttyä siltä, että kaikki sujuisi leikiten ja helpoimman kautta. Pääasia oli, että huonokuntoisuus havaittiin nyt eikä vasta sitten joskus, kun kaikki ympärillä on jo valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienempi remontti tästä sentään tulee kuin edellisessä talossa, jossa jouduimme uusimaan kaikki tulisijat, savupiipun ja muuriseinät. :)

   Poista
 2. Auts. No kyllä mullakin muurattiin koko hella uudestaan. Usein ei näy päälle päin, mitä sisältä löytyy.. sitten on ihanaa, kun se on tehty. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näissä huoneissa ei ole tehty vielä mitään remonttia, joten ihan rauhassa saa vielä purkaa ja muurata uudelleen. Ja hyvä puoli on se, että hellasta tulee varmasti hyvä ja kestävä. :)

   Poista
 3. Hyvä, että korjataan kunnolla, ettei sitten käy mitään vahinkoa, kun tulet sytytätte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin harmi, jos juuri remontin valmistuttua pitäisi laittaa hella uusiksi. Parempi siis tässä vaiheessa. :)

   Poista
 4. niin usein käy nimimerkillä kokenut saman. mutta hyvä tuli kun uusiksi meni. tsemppiä kiva seurata kun tuppaa tulemaan priimaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan vielä voi asialle tehdä jotain, kun on muutenkin kaikki vielä kesken. Kyllä siitä vielä hyvää tulee, jos ei peräti sitä priimaa. :)

   Poista
 5. onni onnettomuudessa että huomattiin nyt eikä sitten myöhemmin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, olisi kovasti harmittanut remontin valmistuttua. :)

   Poista
 6. Tällästä se on vanhojen talojen remontointi. Ei tiijä vasta sitten ku on katottu mitä minkäkin takkaa löytyy. Harmi sinänsä ettei hellasta saa enään käyttökeleposta, mutta hyvä tosiaankin että paljastu täsä vaiheesa, eikä vasta sitten kun muuten ois ollu kaikki ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa oli hyvä huomata, että vähän vaaditaan toimenpiteitä enemmän kuin ajattelimme. Saapa nyt varmasti hyvän vastamuuratun lieden. :)

   Poista