Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 13. helmikuuta 2017

Kirjaston oviaukon pienentäminen

Kirjaston oviaukon pienentäminen alkoi mittauksilla. Päätimme laittaa oven samaan linjaan ikkunan kanssa, joten aukkoa piti pienentää eri määrä kummallakin puolella.


Kun ensimmäinen pystytolppa oli ruuvattu paikoilleen, kokeilimme vielä ovea paikkaansa. 


Molemmin puolin ovi näytti ihan hyvältä. Salin puolelle tulee reilusti lisää tilaa huonekaluille, kun seinäpinta lisääntyy.


Kun isäntä alkoi ruuvaamaan muuta tukirunkoa, siirryimme hajottamaan takkaa ja sen viereistä tiiliseinää. Muutama rivi on taas hajotettu. Ensi kerralla on käytettävä järeämpiä aseita, sillä käsin nakuttelemalla on vaikea saada varsinkin tuosta takasta tiiliä irti hajottamatta niitä. Lämpökanavat alkavat jo näkyä. Niistä kaksi on muurattu umpeen, joten jonkin verran on työtä niiden saamisessa käyttökuntoon.


Isäntä sai jo toisenkin tolpan paikoilleen. Nyt voisi jo alkaa miettiä uuden ovenkarmin tekemistä ovea varten. Tosin karmilankkukaan ei ole vielä hankittuna.


Yhtäkkiä aloin katsoa aukkoa aivan uusin silmin, kun välipuita oli enemmän paikoillaan. Siinähän oli selvästi hyllyjä, kirjahyllyjä. Esittelin idean Isännälle, joka myös myönsi, että olisi aika kätevää rakentaa oven molemmin puolin upotettavat kirjahyllyt. Tuo oikeanpuolen seinä pitää koolata niin, että molemmin puolin ovea tulevat hyllyt symmetrisesti.


Sitten olikin aika miettiä tarkemmin hyllyjen ulkonäköä. Ajattelimme, että parhaan näköinen tulos tulee, jos hyllyt noudattavat seinän väriä, eivätkä ala aivan lattiasta. Salin puolen seinästä tulee aivan normaali sileä seinä, ja hyllyt ovat vain kirjaston puolella.

8 kommenttia:

 1. Om siimä teillä puuhaa, mutta lopputulos on sitten kyllä komea, vaivan arvoinen.

  VastaaPoista
 2. Tuo idea upotetusta kirjahyllystä saa täyden kympin, ellei vähän ylikin.
  Ajatuksena, että hyllyä olis tullut enemmän, niin jos vielä ovi aukon keskelle, mutta se olisi jo turhaa hifistelyä.
  Mukava seurata edistymistä ja ideoita, jotka kasvavat työn edetessä.
  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa mietimme jo kaikki mahdolliset lisähyllytkin, mutta aukkomalli veti voiton. :)

   Poista
 3. Tuo oli hyvä idea pienentää oviaukkoa niin saatte tosiaan säilytys- ja hyllytilaa. Aurinkokin pääsee huoneisiin kun eivät ole täynnä ja niitä remontoidaan.E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovella on myös se funktio, että tätä huonetta voi myös käyttää vierashuoneena tarvittaessa. :)

   Poista
 4. Tämähän oli aivan järettömän hyvä tämä kirjahyllyidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytää se sokea kanakin jyvän ja paistaa päivä risukasaankin. :D Onneksi välähti ajoissa.

   Poista