Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 7. helmikuuta 2017

Ensimmäiset kylvöt

Näin kovilla pakkasilla (-15) ei viitsi lähteä penkomaan vinttikomeroa, vaikka Isäntä sai jo oviaukon puutavaran siirrettyä parempaan talteen. Mutta jollain tavalla voi jo jouduttaa kevättä. Mikäpä sen mukavampi kevään jouduttaminen olisi kuin ensimmäisten siementen kätkeminen multaan. Tällä kertaa en ostanut ainuttakaan siemenpussia, sillä viimevuotisia siemeniä oli vielä hyvin jäljellä.

 

Pihan kasvihuoneessa on vielä reilusti näitä vihreitä pieniä ohuita istutusruukkuja, jotka sopivat noihin laatikoihin täydellisesti. Laatikoita tuli neljä kappaletta, joissa kussakin on 15 ruukkua. Joihinkin kylvin reilummin siemeniä, jos olivat sellaisia minimaalisen pieniä. Odotettavissa on siis koulimista ja lisää ruukuttamista näidenkin kanssa.


Kylvin tomaatteja yhteen laatikkoon. Sain viime vuonna puutarhaillassa valtavan määrän erilaisia siemeniä, jotka menivät nyt kokeiluun. Mukana oli myös villitomaatin siemeniä. Sama juttu oli paprikoiden kanssa, niitäkin oli monta erilaista lajia. Chiliä laitoin vain yhtä mietoa lajia, sillä niitä tulisimpia ei tule käytettyä, vaikka niitä on hauska katsella ja kasvatella.


Kylvin myös varastoissani olleita valkoisen ja vaaleanpunaisen ritarinkannuksen siemeniä. Ritarinkannuksia täällä kasvaa ihan kiitettävästi, mutta vain sinisen eri sävyjä. Myskimalvaakin minulla oli jostain menneisyydestä vielä jäljellä valkoisena ja vaaleanpunaisena. Ehkä nekin jostain paikkansa löytävät.


Tällä kertaa nimikoin jokaisen ruukun. Ehkä tällä kertaa muistan vielä toukokuussa, mitä missäkin kasvaa.

6 kommenttia:

 1. ...hyvä idea laittaa nimet ruukkuihin...eihän sitä millään muista, kun sinäkin kylvät niin paljon...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy siinä vielä kuitenkin, että jostain syystä on kesän alussa ihmeellisiä taimia, joiden lajimäärityksistä ei ole hajuakaan. :D

   Poista
 2. Kevätkylvöt on kyllä kevään kohokohta! Mullakin siemeniä on vaikka kuinka paljon, onneksi ne säilyttävät itävyytensä aika hyvin.

  Itse aloitan purjoista, melkein kaiken muun ehtii vielä hyvää vauhtia maaliskuun puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mullakin lisää maaliskuun kylvöihin ja vielä huhtikuullekin. :D

   Poista
 3. Sulla näyttää olevan siellä kuivurissa vanhoja styroksisia kylvölaatikoita. Niissä olisi pikku taimen hyvä itää ja kasvaa kun pysyy varpaat lämpimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan niitä laatikoita kaikkialla. Ne vaan vievät liikaa tilaa trenkituvalla. Saattaa olla, että joskus tulevaisuudessa niitäkin tulee käytettyä.

   Poista