Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 11. helmikuuta 2017

Kirjaston purkua ja suunnittelua

Tänään jatkoimme kirjaston purkua ystävämme avustuksella. Ensin irroitimme patterin ja lämmitysputket, jotta loput huokolevyt voisi irrottaa tien puolen seinältä.


Muuriseinän tapetti lähti lopulta aika hyvin irti. Osa huokolevyä on vielä piukasti kiinni, sillä se on ollut liimattuna siihen. Tapetin alta paljastui mielenkiintoinen asia, joka sai kirjastosuunnitelman muuttumaan melkoisesti. Ehdin jo pari vuotta sitten ihmettelemään lattiassa ollutta eriväristä kohtaa purkaessani lattian kovalevyjä. Nyt selvisi, että kirjastossakin on ollut tulisija, ilmeisimmin Porin Matti tai vastaava. Hormi on muurattu umpeen, mutta sen saisi vielä avattua. Kyllähän kirjastossa olisi hyvä olla tulisija. Sellainen siis pitää laittaa tuohon uudelleen.


Koska samalla seinällä on myös ovi, ei kirjahyllylle jää kovin paljon tilaa. Niinpä päätimme kääntää suunnitelman toisin päin. Kirjakaappi tuleekin tälle seinälle.


Seinän mittainen kirjahylly tulee tien puolen seinälle oikealle. Tosin siinäkin on ikkuna välissä, mutta parhaiten sille seinälle saa mahtumaan hyllyjä.


Haimme ovenkin jo valmiiksi komerosta. Siihen pitää jostain varastoista etsiä lukko ja avain, sillä ne on otettu aikoinaan pois. Karmejakaan ei ollut komerossa, mutta pitää vielä kiertää rakennukset läpi, jos vaikka jossain olisivat tallella.


Kirjaston ja salin välinen seinä on entinen ulkoseinä. Harmaata pintaa ei ole paljon jäljellä, mutta vähän on sitä historiaa jäänyt olemaan. Seuraavaksi alkaakin aukon pienennys. Mietimme pitkään oven paikkaa. Lopulta päädyimme sijoittamaan sen samalle kohdalle päätyseinän ikkunan kanssa. Saattaa olla, että keittiön ovi tulee olemaan hieman eri linjassa, mutta sen paikan miettimisellä ei ole vielä kiire.


Jotain merkintöjä löytyi hirsistä, mutta mitään tarinaa näille numeroille en ainakaan heti keksi.


Huomenna on tarkoitus jatkaa tekemällä väliseinä mahdollisimman valmiiksi.

6 kommenttia:

 1. On teillä valtava urakka. Mukava täältä sohvannurkasta teidän remonttia seurata.
  Onnea ja työniloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtihan meillä on mukavan rauhallinen, ettei ala liikaa ärsyttää. :)

   Poista
 2. Olettepa te ahkeria.
  Siten saa paljon aikaiseksi.
  Hyvä Te.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa nähdä kätensä jälki myös. Ja varsinkin nyt taas, kun kirjastossakin pääsee rakentamaan uutta. :)

   Poista
 3. Onko tuo kirjasto neliöiltään miten suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kovin iso, alle 15 neliötä. Ihan liian pieni siis. :)

   Poista