Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 3. maaliskuuta 2016

Se puuttuva ikkuna

Trenkituvan takapihan puolelta on puuttunut yksi ikkuna koko asumisemme ajan. Ikkuna kokonaisuudessaankin on aika kehnon näköinen. Oikean puolen ikkunassa on saranointi, mutta ulkoikkunaa ei voi pitää auki, koska saranat ovat jo irronneet lahosta puusta. Viime kesänä tuo ikkuna oli pois, jolloin näkymä oli tasapainoisempi.


Päädyn ikkunasta vielä näkee, minkä väriset ikkunat ovat olleet.


Thorvald Lindqvistin Perinnevärikartasta tihrailin mahdollisimman saman näköistä väriä, joka kävisi tuon vanhan sävyn kanssa yksiin ja päädyin 017X-sävyyn. Saattaa olla, että tuo alkuperäisempi väri on hieman kellertävämpi. Nyt ikkuna on maalattuna pellavaöljymaalilla, mutta puuttuuhan siitä jotain. Kun kysyin Isännältä, huomaako hän itse, mikä puuttuu, ei Isäntä millään keksinyt. Tietysti tästä puuttuvat vanhat helat, mutta jotain muutakin. Keksitkö?


Sisäpuoli on maalattu valkoiseksi muiden ikkunoiden tavoin. Valkoinen on itse sekoitettua pigmenteistä.


Vielä siis menee pieni hetki ennen ikkunan paikoilleenlaittoa, mutta aika hyvällä mallilla ollaan tällä hetkellä.

16 kommenttia:

 1. Puuttuva osa taitaa olla tippalista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on. Isäntä on tehnyt sisäikkunoita vain tähän mennessä, joten hänelle ei tullut mieleenkään moinen lista. Vielä sen siihen saa laitettua. :)

   Poista
 2. Nyt jään odottamaan miltä se ns. uusi ikkuna näyttää paikallaan. :)
  Ei osunut silmääni mikä siitä ikkunasta puuttuu, mutta ylläoleva onkin näköjään kommannut valmiksi. Mun silmissäni näytti ettei siitä puuttuisi mitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäikkunaksi tuo olisikin tuollaisenaan aivan riittävä. Ei se lista mikään iso juttu ole, mutta suojaa sateelta paremmin. :)

   Poista
 3. Räkäränni eli tippanokka siit taitaa puuttuu..ja se hieno ajan tuoma patina..hih

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, räkäränni. :D On patina niin hienoa ja pittoreskia, että!

   Poista
 4. Ompa upea väri tuossa ikkunassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Tuota vihreää tulee olemaan enemmänkin Kivimäessä. :)

   Poista
 5. Löysin blogisi lehtijutun kautta. Kahlasin läpi kaikki päivitykset ja olipa paljon mukavaa juttua. Mielenkiintoa lisäsi tietysti sekin, että aikoinaan olen emännän kanssa leipärahaa saanut tuollaisista kasvihuoneista, meillä on ollut tuollaisia kanoja ja pari lypsyvuohta, olen samassa työssä kuin sinä ja viime syksynä ostimme vanhan hirsitalon, jossa on tarkoitus joskus asua kunhan koko kiinteistö rakennuksineen ja tontteineen on kunnostettu. Niin ja vielä... marraskuulla 2015 löysit vanhan perkolaattorin. Oliko se Opan tekemä? Vai mikä? Yksi hulluuteni osa kohdistuu kahvin keittoon ja juuri perkolaattorin :) Niinpä nyt täytyy kysyä, että olisiko tuo ostettavissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeästi tällaisessa työssä pitääkin olla jotain rouheampaa vastapainoksi. Tuosta perkolaattorista löytyy lasista Osy ja pohjasta Sekunda, joten ota nyt siitä sitten selvä. Kaikki osat ovat tallella ja kunnossa on pannu kaikin puolin. Paljonko tarjoat?

   Poista
 6. Miten olisi 27,99 + postimaksu? Pääsis pannu osaksi perkolaattorikokoelmaa tuohon keittiön hyllyyn. Meillä keitetään yleensä juuri näillä aamukahvit, aamupäiväkahvit, puolipäiväkahvit ja sitä tahtia iltaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän pannu lähde tuolla hintaa kohti pohjoista. Ovatko oppaan kertomat yhteystiedot voimassa?

   Poista
  2. Jees, on se. Laita siihen sähköpostiin tulemaan tilinumerosi niin maksan heti tilillesi. Kiitos ja kumarrus ! Ja jos liikutte näillä nurkin niin käykääpä kahvilla.

   Poista
  3. Vien tänään postiin ja laitan summan sähköpostiisi. :)

   Poista
  4. Ok. Keitän nyt tämän kunniaksi hyvät kahvit, leikkaan siivun leipäjuustosta, voitelen sen reilulla kerroksella viikunahilloa ja pidän pienet kahvi-leipäjuustojuhlat perkolaattoriperheen lisäyksen johdosta. Kaunista Pääsiäisen aikaa sinne Syrjä-Suomeen! Kiitos!

   Poista
  5. Pannu lähti eilen kohti pohjoista täältä Syrjä-Suomesta. :D Hyviä kahvihetkiä!

   Poista