Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Keittiön purkua osa 2

Keittiön seinistä on nyt lähes kaikkialta saatu pois huokoiset kerrokset ja hirsi on näkyvillä. Näin massiiviseen purkutyöhön emme olisi alkaneet ilman eläinten aiheuttamia haju- ja ulostehaittoja. Nyt on ainut mahdollisuus päästä hajuttomuuteen purkamalla kaikki huokoiset materiaalit ja putsaamalla lattia koneellisesti. Sen jälkeen voimme tarvita vielä hionnankin. Tulevaisuudessa tuolla pidemmällä seinänpätkällä tulee olemaan yläkaappi, joka on nyt kellarikomerossa ja alakaapisto, jota ei ole vielä olemassakaan.


Yläkaapiksi tulee siis tämä kaunis kaapisto.


Tiskikaappi on vielä paikoillaan, mutta sekin pääsee vielä pois kunnostusta varten. Se saa jäädä edelleen palvelemaan tarkoitustaan remontin jälkeenkin, vaikka ei aivan varhaisinta kautta tässä talossa edustakaan. Tuleehan meille myös tiskikone tänne tuohon alapuolelle. Uusi (vanha) tiskipöytäkin on odottanut autotallissa jo hetken tätä remonttia.


Alakaapisto on vielä purkamatta. Se on niin huonossa kunnossa, että jää tulevaisuudessa käyttämättä. Se on osittain lastulevystä koottu, joten suurta surua sen huono kunto ei edes aiheuta. Isäntä saa tehdä uuden kokopuisen kaapin vastakkaiselle seinälle. Tällä seinällä ovi vaihtaa paikkaa vanhalle paikalleen. Oven vasemmalle puolelle tulee sähkö- tai kaasuliesi ja oikealle puolelle kiinteään kaappiin piilotettu jääkaappi.


Yksi nurkka on vielä purkamatta. Sitten onkin aika ottaa lattia tehokäsittelyyn. Sen jälkeen otsonoimme vielä ennen uusien seinäpintojen laittamista.


Aikaisempaa keittiösuunnittelua löytyy täältä, mutta suunnitelmat ovat jo hieman eläneet tuosta ajasta oven siirtymisen vuoksi.

6 kommenttia:

 1. pakko on ihailla teidän intoa ja tarmoa. Työtä riitää varmasti pitkään, mutta uskon että lopputulos on mahtava

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän täällä nyt jatkuvasti tapahdu. Kun hiljalleen tekee, niin riittää pidemmälle tätäkin huvia. :D

   Poista
 2. Tuttua urakkaa. Töitä teillä riittää, mutta on siellä paiskottu hommiakin. Ja hyvä tehdä kunnolla, valmiissa keittiössä ei halua jätösten hajua haistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää todellakin saada tila ensin hajuttomaksi. Sitten vasta voi alkaa tehdä uusiksi.

   Poista
 3. Komijat on seinät mitkä löytyy tapettien alta. Ihana on tuo kaapisto. Samanlaista hommaa on meilläkin kesäksi tiedosa ku ostimma äitini kotitalon. Parista kamarista ollaan saatu tapetit revityksi pois. Kesällä ois tarkotus saaha kattoremontti tehtyä ja tuvan laattia purettua. Pihakin on sellasesa kunnosa, että se pittää puhistaa ettei kunnanmiehet hermostu. Siunausta tuleviin päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita hirsiä on siitä ennen 1890 tontilla sijainneesta torpastakin tässä talossa, että tosiaan historiaa niissä on valtavan paljon. Mutta saavat olla jatkossakin piilossa kuten ovat tämän talon historian ajan olleet. Hirsien päälle tulevat kuitulevyt, paperointi ja tapetti.

   Poista