Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Saunakamarin pikaremontti

Saunakamari on ollut melko rapsakkaassa kunnossa. Välikatto on jossain vaiheessa kokenut melkoisen vesivahingon ja osa katosta oli jo tulossa kovaa vauhtia alas. Samalla kohtaa lattiakin oli kärsinyt valuvasta vedestä ja pehmennyt. Katon vuodot olivat loppuneet ja materiaali hyvin kuivaa ja rapeaa, kun kävimme näytössä paikkoja ihastelemassa.


Kiukaan vaihdon ja yleisen siivouksen jälkeen sain saunakamarista rajattua näinkin siistin otoksen. Tuossa siis on vain tuollainen kulkukäytävä raivattuna ja pestynä, mutta kaikki ryönä oli vielä oikealla koskemattomana.


Kaikkien hellojen, tonkkien ja pulsaattorien poiskuskaamisen jälkeen pystyi vaurioita jo katselemaan tarkemmin. Lattian vaurio ei ollut onneksi kovin laajalla alueella. Seinänvierustat olivat jo kovaa puuta.


Katon repeämä oli pituussuunnassa koko matkalta, joten sen korjaaminen olisi isompi juttu.


Mutta eihän se toki mahdoton ollut korjata. Olihan Isännällä tuossa fanerilevyssä tunkkaamista, mutta nyt on laastari nätisti paikoillaan.


Kun tuon seinän vielä pesee, niin alkaa näyttää jo siistiltä. Isäntä ehti jo laittaa naulakonkin paikoilleen.


Tämä kattoviritys saa nyt olla melko pitkään tällaisenaan, sillä varsinaiseen välikaton uusimiseen emme heti aio perehtyä. 


Lattia sai oman fanerinsa (tiedän kyllä, että sitä sanotaan myös vaneriksi) ja lisäpaikkapalansa. Seinässä näkyvät tuet ovat ilmeisesti kuuluneet laveriin, jonka patja oli lauteilla muuttaessamme.


Isäntä laittoi maton paikoilleen. Jäimme miettimään, miten tuon kalustaisi, kun sitä vanhaa laveria ei enää ollut olemassa.


Hetken pohdittuamme päätimme, että emme edes suunnittele tuohon makuutilaa. Riittää, että pystyy saunan jälkeen istumaan ja lepäämään hetken.


Huonekalujahan meillä riittää. Päädyimme laittamaan pelastamamme tuolit ja pöydän kalustukseksi. Pöytä on ollut viimeksi pihatuvassa ja tuolit trenkituvan kesäkamarissa.


Ja yleiseksi viihtyvyydeksi pitää olla liina pöydällä ja kukkia koristeena.


Nyt on saunakamari aivan toisen näköinen, vaikka remontti olikin tällainen pikaremontti. Tosin eipä tämäkään ihan yhdessä päivässä valmistunut.

4 kommenttia:

 1. Nyt on sievä saunakamari. Onko pönttöuuni käyttökunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pönttöuuni on käyttökunnossa. Lämmitämme sen samalla kun saunankin. :)

   Poista
 2. Kiva kun siskoni ehti sinulle ilmoittaa noista huonekaluista niin saitte ne pelastettua.Näyttää hyvältä. Pöytäliina näyttää samanlaiselta kuin pöydällä aiemminkin ollut liina. Paljon olette saaneet aikaiseksi sielläkin talolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki pelastetut huonekalut ovat olleet todella mieluisia ja niille jatkossakin löytyy koti meiltä. :D Paljon on talossa vielä tekemistäkin.

   Poista