Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 29. helmikuuta 2016

Pillikinttuiset pallomahat

Kutuistamme on tullut pillikinttuisia pallomahoja. Penteleen käynti oli erittäin onnistunut, ja masut pyöristyvät jo mukavasti. Aikaa on vielä puolitoista kuukautta laskettuun aikaan, joten pullistumista tapahtuu vielä aika paljon.


Anelma-Unelma pysyi pitkään hoikkana, mutta nyt senkin kyljissä näkyy pullistumat.


Käpyn pullistumasta onnistuin kädelläni tuntemaan taajaa sydämensykettä. Pikkuhiljaa tässä alkaa jännitys tiivistyä, mitä sieltä oikein tulee. Nyt lypsy on lopetettu Käpyn osalta kokonaan. Anskulla lypsy on nyt parin päivän välein, sitten vähitellen aina harvemmin, kunnes myös sen lypsy jää tauolle. Näin poikimisen jälkeen kileille on tarjolla vahvaa ternimaitoa riittävästi.

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on tulossa. On niin pitkä aika vielä odottaa. :)

   Poista
 2. Ihanaa, pikkuisia kilejä tulossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulisi jo se huhtikuun puoliväli, niin alkaisi tapahtua. :)

   Poista
 3. Voi, kylläpä teillä eletään mielenkiintoisia aikoja! Kuka voisi vastustaa pikkukilejä, vaikka ovat nämä mammatkin ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta on vielä monta viikkoa odotusaikaa. :)

   Poista
 4. Ihanaa, kevät vauvoja. Meikäläisellä on niin kauhia vauva kuume, siis koira vavva kuume. Olisi niin kivaa tiineyttää meidän vanhempi koira, joka ei ole vielä kertaakaan tehnyt pentueita. Kaipaisin nimittäin kolmatta omaa jämtiä, jonka saisi kasvattaa ihan pienestä pennusta alkaen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille nämä ovat ensimmäiset vuohivauvat, joten mielenkiintoisia aikoja elämme. Eiköhän sen koiran voisi käyttää treffeillä sitten. ;)

   Poista
 5. Hih, minunkin Hilma on Penteleen tytär :)

  VastaaPoista
 6. Meidän "vauva-ajasta" on pian kulunut 10 vuotta. Mutta silti muistan vielä hyvin, kun Soma-kuttu oli tiineenä ja näin unta, että sieltä syntyy kilejä, joilla on valtavat sarvet. :D Voitto-Viljami sieltä tuli, eikä pojalla silloin vielä ollut isoja sarvia. Kun kuttu poiki (tai "kilisteli"), soitin töihin, että nyt ei pysty. Menin vasta muutaman tunnin kuluttua. Ja oli se sen arvoista. Pieni kili on maailman suloisin asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa kilistelyaika olla aivan lähellä. Näinkin viime yönä unta, että molemmat tekivät 3 kiliä. Ja kyllä ne olivat kauniita. Saapa nähdä, mitä sieltä oikeasti tulee. :)

   Poista