Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 12. maaliskuuta 2016

Pihatupa kevätkuntoon

Oli taas tullut aika laittaa pihatupa kuntoon. Pikkuhiljaa olin saanut vaihdettua ne yltiöretrot verhot kevyempiin, lähestulkoon rumanttisiin (sanan selitys löytyy täältä). Mutta pihatuvassa oli kaaos. Sinne oli talven aikana jostain kertynyt valtavasti tavaraa, eikä siellä pystynyt kävelemään kuin puikkelehtimalla kaikkien roinien välissä.


Yhtenä kylmänä iltapäivänä otin sitten asiakseni alkaa järjestellä pihatupaa parempaan kuosiin. Olihan kesäkin jo aivan lähellä. Pyysin Isäntää tulemaan töiden jälkeen suoraan pihatuvalle eväiden kera. Siellä kylmässä sitten nautimme mukavan aterian ja jatkoimme raivaustyötä sen jälkeen.


Ensiksi tietysti piti sytytellä kynttilöitä, sillä tunnelmahan on se tärkein. Johan sen jälkeen on hauskempi alkaa puuhailla. Kynttilöistä tuli myös hieman lämpöä, vaikka ei lämpötila juuri plussan puolelle yltänyt siltikään.


Yhden illan aikana ei kaaosta saatu taltutettua, mutta muutaman illan jälkeen alkoi pihatupa taas olla käyttökunnossa. Sitä paitsi talkoot olivat tulossa, ja pihatuvasta tulisi se ruoka- ja kahvitupa.


Toinenkin sohva löysi paikkansa lukuisien pöytien välissä. Mutta mahtuu tuosta sentään kulkemaan vielä.


Tilaa on nyt aika hyvin isommallekin porukalle, tai ainakin parillekymmenelle ihmiselle, jos kaikki istuimet lasketaan.


Keittiökaapit ovat paikallaan, vaikka vielä maalaamatta. Mutta kunhan tulee lämpimämmät kelit, aion maalata kaikki yhtenäisiksi väreiltään (luultavimmin turkoosiksi, sillä sellaista maalia olisi juuri sopivasti jo olemassa). Nämä kaapit olivat jo olemassa Koivurinteen keittiöremontin jäljiltä. Tuo pöytä löytyi autotallista ja oli juuri sopiva alakaapin kylkeen. Altaatkin ovat käytössä, vaikka viemäriin asti vesi ei niistä vielä pääsekään. Vasemmassa kaapissa on pari ämpäriä, joihin vesi laskee. Pitää vain muistaa tarvittaessa tyhjennellä ämpäreitä.


Seurakunnalla oli pieni retrojääkaappi, jota olin jo katsellut himoiten. Eilen se oli vedetty keskelle keittiön lattiaa, ja näytti siltä, että se oli jonnekin lähdössä. Kaatopaikkaahan sille oli kaavailtu, mutta viime hetkillä sain sen pelastettua. Lupasin jopa maksaa siitä, koska meillä oli juuri tuolle jääkaapille tarvetta. Ketäpä se kunnossa oleva jääkaappi siellä kaatopaikalla ilahduttaisi? Meillä se tulee pääsemään oikeaan käyttöön läpi kesän.


Valopetroolilämmitin sai myös uuden paikan kevätkauden lämmittäjänä pihatuvassa. Ehkä se pari astetta lämmittäisi tarvittaessa.


Ja tietysti niitä tunnelmanluojia piti laittaa ympäriinsä.


Oli tuossa taas kerran urakkaa, mutta nyt on pihatupa valmis kaikkiin kesäkauden tarpeisiin. Saattaa olla, että se tulee jossain vaiheessa olemaan keittiömme, jos pyrimme muuttamaan isoon taloon kesän aikana.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nyt se alkaa jo olla sellainen kesähuone kuin ajattelin. Vielähän siinä on kaikenlaista säätämistä. :)

   Poista
 2. Talkoolaisten ja teidän kelpaa viettää siellä päiviä. Näyttää paremmalta, paljon olette saaneet tehdä järjestelyä. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuohon taas kummasti kului aikaa, mutta nyt se on tehty. :)

   Poista