Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 30. toukokuuta 2024

Reunustuksia

Isännän työkaverilla oli kasa vanhoja tiilejä pihannurkallaan, joista hän halusi eroon. Me taas olemme näitä haikailleet, sillä vanhat tiilet käyvät todella hyvin kaikkeen reunustamiseen. Aittapihalla niitä on jo käytetty, mutta siellä tiilet loppuivat kesken. Nyt tulleen kuormallisen laitoimme pihaympyrään rajaamaan kulkukäytävää ja kasvillisuutta. Tiilet riittivät siihen mainiosti. Luultavasti oleskelualueen reunustukseen niitä ei ehkä tarvita, mutta näin aluksi on helpompi hahmottaa, miten suuri alue siihen tarvitaan. 


Aloitimme myös talon seinustan siistimisen. Sorat ja kivituhkat olivat jotenkin sekaisin ja vähän roiskastun näköisesti seinustalla. Yritämme saada niitä paremmin järjestykseen. Pientä pengertämistä ehkä vaatii, että tulos on hyvä. Samalla käytämme vanhoja laattoja pitämään kerroksia kurissa. Laatoille saa sitten ruukkuja lisäämään vehreyttä.

Vieläkin mietin, miten nurmikon reunat saisi siistittyä. Isolla kaivurilla tehdyt rajaukset ovat melkoisen rouheat tällä hetkellä.  

6 kommenttia:

  1. Näyttää hienolta ja lupaavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaa on helpompi hahmottaa, kun käytävä on paikoillaan. Istutusalueet muodostuvat helpommin kokonaisuuksiksi.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos! Lumien sulettua ympyrä näytti aivan kauhealta, mutta kyllä siitä taitaa sittenkin tulla jotain muuta.

      Poista
  3. Kiviympyrästänne tulee hieno!
    Jos löytyy lisää vanhoja tiiliä, niistä saa kivaa reunusta myös soran ja nurmikon reunaan. Tätä olen käyttänyt itse pienelle alueelle. Tiilet olivat vanhasta uuninpurusta tulleita. Osa on kestänyt hyvin, osaa on talvet vähän murentaneet. Kun tiiliä oli kuitenkin vain vähän ja reunaa paljon, piti keksiä jotain muuta edukasta. Ostin useamman rullan sokkelikaistaa ja upotin sitä soran ja nurmikon rajaan isolla kuokalla vetämääni ojaan. Moneen paikkaan riitti puoliksi leikattu kaista. Peitin kaistan näkymättömiin. Tein reunukset kymmenen vuotta sitten ja reunat ovat edelleen hyvin siistit. Osa reunoista oli kaarevia, mutta kaista on riittävän taipuisaa ja helppoa asentaa. Puuhaa siinä oli, mutta jaoin työn pidemmälle ajalle. Välineet, rulla, sakset ja kuokka, oli helppo korjata välillä suojaan. 😊 Kymmenen metrin rulla taisi silloin maksaa vähän yli kympin. Osaan halusin vaihtelua ja lisäsin joillekin alueille myöhemmin reunukseen soran puolelle kivivallia isohkoista kivistä rakentaen, sellaisista, joita jaksoin juuri kantaa. Osa löytyi tontilta, yhden tonnin niitä tilasinkin.
    Paljon kaikkea Hyvää teille!
    -Mummopuutarhuri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos noita vanhoja sementtitiilejä löytäisi tarpeeksi, voisi niillä reunustaa muuta pihaa. Pitääpä miettiä noita vaihtoehtoja. Kiitos hyvistä vinkeistä!

      Poista