Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 5. toukokuuta 2024

Pihatuvan kevätsiivous

Ensi viikolla alkavat taas pihapäivät, joten oli aika siivota pihatupa. Jostain kumman syystä se näytti vähän siltä, kuin joskus niihin aikoihin, kun tulimme tänne. Eipä siis auttanut, kuin ottaa muutaman päivän siivousurakka, jotta tila olisi valmis kevään ja kesän tarpeisiin.


Keittiö on täällä todella tarpeellinen, sillä aivan näinä aikoina pitäisi aloittaa keittiön tyhjentäminen remonttia varten. Koska keittiön katto on puhdistettava maaleista, siellä olevat huonekalut on saatava pois alta. Pihatuvan keittiöstä tulee siis keittiömme joksikin aikaa. Jotenkin olisi hyvä saada tänne vesijohto, mutta varmaan sellaisenkin pystyy tänne tilapäisesti tekemään.


Huonekaluja on liikaa tilaan nähden, mutta pystyimme pitämään täällä paikallisten Viherpeukaloiden vuosikokouksen ja vähän pihasuunnittelua etupihan osalta. Emme tässä vaiheessa edes yritä saada tästä kaikilta osilta toisiinsa sointuvaa. Sen aika koittaa, kunhan muut tilat ovat paremmassa kunnossa.


Lampolan oveen pitäisi myös tehdä jokin tuplaovi, ettei sieltä kantautuisi niin paljon hajua. Jostain syystä ilma kulkee sieltä tänne, eikä toisinpäin. Yleensä lampaat tulevatkin ihan oven viereen antamaan oman konserttinsa keskustelujen lomaan.


Kasvatuslaatikoihin aion lähipäivinä tuoda kompostia tekeytymään ennen tomaattien siirtoa. Yöpakkasia näyttää tulevalla viikolla olevan vielä, joten ihan rauhassa saavat tomaatit olla lämpimämmässä. Pöydätkin pitää vielä siirtää tuosta syrjemmälle


Viime vuonna pihatupa taisi jäädä kokonaan siivoamatta, eikä se silloin kovin suurella käytöllä ollutkaan. Nyt tarve on suurempi, kun keittiö siirtyy tänne. Kerrankin olimme jossain ihan ajoissa!

4 kommenttia:

 1. Oi miten ihana tila teillä on käytettävissä. Meillä tehtiin myös mökille uusi keittiö ja silloin sen virkana toimi 20 neliön lasitus. Kyllä oli ahdasta hetken aikaa kun itse kaikki tehtiin. Ulkona tiskasin välillä myös sisä vessassa . Porukkaa kävi paljon kesällä ja tuntui välillä että voi ei ....
  Onnea remonttiin ja pitkää pinnaa 😀❤️ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleva kesä taitaa olla meillä varsinaista leirielämää. Samassa yhteydessä kun on remontoitava kylpyhuone ja vessakin.

   Poista
 2. Tuohan on mahtava kesäkeittiö, tuotte vaikka sängynkin niin tilassa voi ottaa päikkärit tai nukkua. Vesi on varmasti helppo tuoda, ainakin kylmä vesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa ihan tarpeeksi on keittiötä, jos vielä veden saa tuotua. Päikkärit onnistuvat jo nyt, kun molemmat sohvat ovat levitettäviä. Kesällä tämä on vähän kuuma tila päivällä, mutta silloin voi olla pihalla viileämmässä.

   Poista