Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 16. toukokuuta 2024

Kevätkylvöjä sun muita puuhia

Laatikot ovat jo hyvällä mallilla, sillä ne ovat nyt odottamassa pienten taimien nousua mullan päälle. Vaikka laatikoita on näinkin paljon, ajattelin, että liian vähän kuitenkin. Kun yhteen laatikkoon kylvää lanttua, tietää, ettei siihen oikeasti mahdu kuin kuusi. Sillä ei vielä koko talvea pärjää, hyvä, jos saa edes jouluksi lanttulaatikon. Tuohon takana olevaan perunapeltoon saa vähän lisää viljelytilaa, mutta pientä tämä on vielä.


Kasvihuoneessa aprikoosi kukkii komeasti. Sille pitäisi varmaan kohta tehdä jotain, ettei se lähde kasvamaan katon läpi. Muutenkin se on sellaisia pitkiä oksanroikaleita täynnä, joita pitäisi varmaan ohjata kasvamaan vaakasuunnassa. Muuten kasvihuoneessa on kasvu hidasta, enkä vielä tiedä, miten paljon kova talvi kuritti boysenia.


Lampaista tuli taas kerran pieniä ja hoikkia verrattuna aiempaan habitukseen. Varsinkin Hildalta tuli taas iso paljullinen villaa, jota tuossa on juuri säkillinen. Kerrankin sain villat pestyä heti kerinnän jälkeen. Vielä kun löytyisi aikaa kehräämiselle!


Eivät nämä lampaat oikeasti ole pieniä ja laihoja, vaan melkoisia pallomahoja ja muutenkin kookkaita. Iltalenkki on nyt niille ihan ehdoton. Yhtenä iltana annoimme vain leipäiltapalan, mutta huuto oli niin kova, että oli pakko päästää hetkeksi pihalle.


Mustikkatarha pitää kunnostaa vielä jonain päivänä. Pystytukia pitää laittaa useampi pitkälle sivulle, etteivät verkot pääse laskeutumaan liian alas keskeltä.


Perennapenkit on vielä käymättä läpi, mutta ehkä vielä jonain päivänä ehdin niitäkin huoltamaan.     


Talveen varautuminen on taas alkanut polttopuiden varastoinnilla. Nyt meillä onkin maastossa valtavasti korjattavaa suuren koivun kaatamisen jäljiltä. Myös vanhoja kaatuneita puita on sahattu. Ei pitäisi ensi talvena loppua polttopuut, vaikka tulisi taas pitkä ja kylmä talvi.


Seuraava kuva on mökiltä, jossa pieni kyy on uteliaana katsomassa meitä ja touhujamme. Pyrimme elämään sovussa keskenämme häiritsemättä toisiamme liikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti