Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 28. toukokuuta 2024

Kesäkukkia

Ihana lämpö sai kaiken kukoistamaan luonnossa. Niinpä ajattelin, että varmasti voi jo kaikki kesäkukat laittaa pihalle. Ehkä ne kylmät yöt jo menivät menojaan. Mittari on näyttänyt öisinkin jo 15 astetta. Pihaympyrä näytti vielä vähän kalpealta, joten kukkaistutukset toisivat vähän piristystä sinne. Isäntä toimitti minulle mullat valmiiksi ruukkujen läheisyyteen, ettei tarvitsisi kovin pitkältä kauhoa. Sen verran kuitenkin rehkin, että lapioin vähän soraa ruukkujen pohjalle, mutta tein sen perin juurin varovaisesti.


Toisella puolella ovat hortensiat, jotka nuupahtivat vähän istutuksesta. Illalla ne olivat jo pirteinä astioissaan. Nyt onkin saanut kastella kaikkea todella runsaasti, sillä vain yhtenä päivänä tuli vettä, onneksi kuitenkin ihan reilusti.


Yhteen ruukkuun ei ollut ihan tarpeeksi multaa, mutta illalla Isäntä toi uuden satsin näitä varten. 


Pihaympyrä alkaa muutenkin jo vihertää, kun nurmikasveja alkaa putkahtaa esiin. Ehkä se onkin ihan hyvä tässä vaiheessa, ettei näytä niin karulta. Kohta pitää nurmikkoa leikata vähän sielläkin.


Syreenien tuoksu on aivan valtava. Pensaat ovat kasvaneet jo korkeiksi ja tuuheiksi. Aittapiha sen takana on roihahtanut taas koiranputki- ja nokkosviidakoksi. Jonain päivänä pitää aloittaa varovasti sen karsiminen. 


Leikkimökin ruukut olivat talven kellarissa. Siellä muratit pysyivät elossa. Näihin laitoimme kirkkaanväriset daaliat.


Ikkuna sai markettoja ja murattia koristeekseen.


Huussin nurkan kukkaruukku oli myös kellarissa talvehtimassa, joten siihen riitti muratin lisäksi pari orvokkia. Nämä ihan varmasti tulevat syödyiksi alta aikayksikön, kun lampaat ovat hetkenkin vartioimatta pihalla. 


Koivunrunko jää pian kasvavan männyn alle piiloon, mutta vielä siitä löytyi paikka muutamalle petunialle. Nämäkin ovat vaaravyöhykkeessä, sillä ne ovat juuri sopivalla korkeudella lampaille.


Pihatuvan edusta kaipaisi taas perusteellisempaa siistimistä, mutta aloitin tuomalla sisältä pari talvehtinutta murattia. Toisessa kasvoi vielä ruusukin. Tyhjempään meni vielä yksi orvokki. Lasin takana näkyvät tomaattien laatikot, jotka ovat vielä tyhjillään, mutta ihan pian laatikot täyttyvät.


Leikkauksesta on tänään kulunut viikko. Vointi on aika hyvä, vaikka kyljessä tuntuu vielä kipua. Pitää keksiä kaikenlaista tekemistä, että aika kuluisi huomaamatta patologin lausuntoa odotellessa. 

2 kommenttia:

 1. Olen yrittänyt jo useamman kerran lähettää kommentin, mutta blogger vain ilmoittaa, että on tapahtunut virhe.
  Toivottavasti nyt onnistuisi.
  Paljon voimia ja tsemppiä sinulle. Onneksi meillä Suomessa on hyvä ja osaava hoito.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger kenkkuilee välillä tosi paljon. Kiitos tsempeistä! Onneksi nyt pääsin nopeasti hoitoon ja hoito on varmasti huippuluokkaa.

   Poista