Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 30. marraskuuta 2023

Vanhan vessan purkua

Sisällä remontti alkoi pikkuvessasta. Päätimme tehdä siitä vähän suuremman siirtämällä seinän ja oven lähemmäs salin ovea. Valitettavasti joudumme tekemään vessasta läpikulkuvessan, sillä muuten tuosta ei saa millään toimivaa ja tarpeeksi tilavaa. Ensiksi piti purkaa vanhat vesiputket ja sähköt koko tilasta.


Vessan lattia onkin jo kerran purettu sähköjen tuomista varten, joten tiedossa oli, että hyvin rouskuvia lattialautoja löytyisi. Muutenkaan vessa ei ole oikein hyvässä kunnossa, joten joudumme purkamaan seinäpinnat rungolle asti. Ainoa käyttökelpoinen tavara taitaa olla allas, joka on pieni ja varmaan tulee jäämään tilaan remontin jälkeen. Olisi jotenkin hauskaa saada tuo vanha wc-istuin toimivaksi, mutta se osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Osat olivat rikki kaikkialta.


Vessa on rakennettu (tai uudistettu) luultavasti vuonna 1955, sillä sen vuoden lehti löytyi vessan lasketun katon päältä. Kattoa on laskettu reilusti, mutta välissä ei ole mitään eristeitä. Kattopanelointiakaan ei ole vessan yläpuolella. Aiomme myös käyttää alaslaskettua kattoa piilottamaan sähköjohtoja, mutta vähän maltillisemmin.


Kohta Isäntä pääsi kurkistamaan seinäpintojen alle. Sen kattovuodon, jonka totesimme vaurioittaneen eteisen seinää, jälkiä näkyi valitettavasti myös vessassa. Seinä joudutaan avaamaan pitkälle lahon osan poistamiseksi. Vuonna 2004 jotain on tehty vessan korjaamiseksi, sillä sen vuoden lehtiä löytyi tilkkeistä.


Edessä on siis paljon purkamista ennen uuden rakentamista. Vielä ei ole tiedossa, miten paha tuo ulkoseinä on, mutta lähipäivinä se varmaan selviää. Ensimmäisenä pitää korjata lattia, että tuolla pystyy edes työskentelemään. Lattian korjaaminen tarkoittaa siis aivan pohjasta alkaen kaiken korjaamista. Onneksi vaurio on vain noinkin pienellä alueella, mutta ihan tarpeeksi tuossakin on korjaamista. Samalla laitamme uudet viemäröinnit valmiiksi.


Roskien säkittämistä onkin taas vähäksi aikaa, jotta saa enemmän tilaa purkaa lisää lattiaa ja seiniä.

6 kommenttia:

 1. Tekevältä ei työt lopu, ja teidän työmaassa on kyllä parille tekevälle puuhaa. Voimia ja uskoa että hyvä siitä tulee lopulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sisäprojektissa tulee vierähtämään tuokio jos toinenkin. Ehkä keväällä on jo vähän valmiimpaa. Lähinnä puute on ajasta, kun itse teemme.

   Poista
 2. Voi sentään. Tsemppiä! Sitten on tuokin kohta korjattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tekemällä tuokin korjaantuu. Tarvitaan vain aikaa, vaivaa ja materiaa hyvien hermojen lisäksi. :D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Onhan jotain tehtävä ajankuluksi. :D Enemmänkin tekisimme, jos oikeasti olisi aikaa. Nämä työt etenevät vähän hitaasti tällä tahdilla, mutta etenevät joka tapauksessa.

   Poista