Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 14. marraskuuta 2023

Kaivaukset jatkuvat

Karmeat kaivaukset jatkuvat pihalla. Säiliöt on upotettu maahan. Koska harmaavesisuodatin tuli noin kauas tuonne terijoensalavan taakse, on kaivamistakin ollut valtavasti.


Pellolle kulkeva väylä muuttui myös tämän myötä. Nyt reitti kulkee terijoensalavan ja saunan välistä. 


Kun piha on niin märkä, tulee jäljistäkin aika komeat. Se ei toisaalta haittaa, sillä ajoväylät tulevat olemaan soralla, kunhan joskus valmistuvat.


Kun maa on tasattu, on jo paljon saatu aikaiseksi. Ei tuo vielä ihan valmiilta näytä, mutta eipä ole enää kuoppaa.


Tilan nimi on osuvasti Kivimäki. Kiviä tuli taas valtavasti tässä kaivauksessa. Vieläkään ei tullut vastaan sitä merovingihautausmaata, mutta kaikkea ei voi saada. Parempi tietysti niin, sillä muuten kaivaukset olisivat keskeytyneet. Näillä kivillä on tarkoitus pengertää pihaympyrän alalaita. Nuo isot kivet saavat paikkansa ympyrän pinnalla muistona tästä kaivaiuksesta.


Vessalle kulkeva väylä on juuri makuukamarin ikkunan alla. Onneksi meille ei ole tullut nyt vieraita pihaan. Tuosta kun ei pääse ympäri vielä pitkään aikaan. Autoille on kyllä tilaa keittiön päädyn puolella.

6 kommenttia:

  1. Onpa uljas kasa kiviä; niitä on kiva hyödyntää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näitä aika paljon täällä tosiaan on. Paljon saadaan piilotettua, mutta varmaan jää taas ylimääräisiä, jotka eivät sovi mihinkään.

      Poista
  2. On teillä siellä tosiaankin valtavat kaivaukset, mutta niinhän ne vain pitää tehdä, että saatte viemärit ja säiliöt kuntoon ja toimiviksi. Noista isoista kivistä saa varmasti ihan nätit pengerrykset.
    Mukavaa ja touhukasta alkutalven jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, touhukasta tästä varmaan tuleekin. Onneksi tuota pihanlaittoa voi jatkaa keväällä, eikä tarvitse vielä alkaa miettiä istutuksia. Nyt vain keskitymme sisätiloihin.

      Poista
  3. Melkoista myllerrystä! Tosi siisti kuitenkin tulo tasoituksen myötä. Ensi kesänä näyttää jo ihan erilaiselta, kun tulee viherrystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuossa melkoinen muutos, mutta tosiaan ensi kesänä voi näyttää jo paljon paremmalta.

      Poista