Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 15. marraskuuta 2023

Aamunäkymästä seuraavaan

Eilen aamulla päivän valjettua oli hauska katsella makuukamarin ikkunasta pihalle. Melkoiset kaivannot näkyivät niin hyvin. Vessaan tuleva väylä on tuossa parhaiten näkyvissä.


Kylpyhuoneen ikkunasta taas näkyi parhaiten sinne tuleva väylä jo laitettuine putkineen.


Istuskelin aamulla aika pitkään hörppimässä teetä pyjama päällä, kun luulin, ettei heti aamusta alkaisi työt. Ovelta kuului koputus, ja kaivurimies astui sisään. Katseli hieman huvittuneen näköisenä ja sanoi, että autoa pitäisi siirtää pois tieltä, mutta ei sillä ihan niin kiire ole. Jo nauratti minuakin, vaikka vähän hävettikin. Kävin siltä istumalta ajamassa auton autotallin ovien eteen edelleen se pyjama päällä, sillä mitäs väliä sillä enää oli. Kohta kuuluikin raskaan ajoneuvon jytinää. Iso sorakuorma tuotiin suoraan oven eteen. Hetkeksi jo säikähdin, etten pääse lähtemään edes töihin, mutta onneksi portaiden ja soravuoren välistä pääsi kipuamaan pois alta.

Iltapäivällä olikin tapahtunut jo paljon. Keskellä pihaa näytti olevan korkeampi alue. Kaivinkoneella oli siirtymässä myös valtaisa kivenmurikka kohti pihaympyrää.


Pyöritellen kivi kulki aika näppärästi uudelle paikalleen.


Tänä aamuna olin viisaampi ja laittauduin valmiiksi, mutta eipä tänään ketään tullutkaan häiriköimään heti aamusta. Mutta pihalla oli aivan toisenlaista kuin eilen.


Kummastakaan ikkunasta ei enää näkynyt kaivantoja. Pihaympyrä näytti olevan jo hahmollaan ja kivet siellä. 


Pihalta näymä oli jo selvempi. Pihaympyrä näyttää valtavan korkealta, mutta tuosta puuttuu vielä pari maakerrosta ajoväyliltä. Pyysimme tasaamaan ympyrän vaakatasoon ja käyttämään kivet alaosan pengerrykseen. Olin miettinyt aiemmin, miten ihmeessä tuon pengerryksen saisi tehtyä parhaiten, mutta maasta kaivetut kivet ratkaisivat tilanteen. 


Alapiha on niin pehmeää lillua, ettei sinne pääse kulkemaan, mutta nämä pikkupakkaset alkavat helpottaa tilannetta, jotta sinne saadaan myös nuo ajoväylät.


Alapihalla väylä on menossa kohti suulia, mutta ei ylety vielä ihan sinne asti.


Alapihan puolelta huomaa hyvin korkeuseron pihaympyrän alareunan valtaisasta kivimuurista. Nythän ne ovat vielä kovin paljaat ja rosoiset, mutta muuttuvat vielä edukseen ajan kuluessa.


Talon etuseinusta on muuttunut myös valtavasti. Päädyimme hylkäämään seinustan viheralueet ja muuttamaan tuon soralle. Se on varmasti helpompi hoitaa kuin pienet ruoho-sammalsuikaleet.


Sisäpuolen putkea ei ole vielä vaihdettu, mutta vuotokohta on korjattu. Tai ainakin se vuotokohta, joka oli lähellä peruskiveä. Toivomme tietysti, että se oli ainoa, mutta varmaksihan sitä ei voi sanoa ennen kylpyhuoneen lattian purkamista.


Vessaan tulevat putket näkyvät vielä selvemmin siihen asti, että vessaan saa tehtyä uuden sisäviemärin. Kaivuri tuli vasta iltapäivällä. Huomenna on taas uudet näkymät luvassa.

2 kommenttia:

  1. Upea tuo pihaympyrä! Kyllä kai maa myös vajoaa ajan myötä, tai ehkä ei, jos siinä päällä on häärännyt painava kone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ympyrä tulee varmaan näyttämään paremmalta, kunhan siihen saa vähän kasvillisuutta.

      Poista