Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Suulin etupäädyn sokkeli

Purkutöiden jälkeen oli siis aika muurata uusi sokkeli suulin etupäädyn oikeaan laitaan. 


Muilla seinillä onkin varsin korkea betonisokkeli, mutta jostain syystä etupäätyyn sokkelia ei ole aikoinaan tehty. Ehkä siihen on ollut suunnitteilla ovi, jota ei kuitenkaan ole tehty. Runkopuut lähtivät heti betonin päältä ja olivat jo lahonneet. Korkeampi sokkeli tulee pitämään paremmin pintansa maapinnasta tulevaa kosteutta vastaan, eivätkä saderoiskeet osu enää tuohon.


Kun tähän saadaan lopulta harjakatto koko matkalle, alkaa varmaan kasvitkin vähitellen väistymään tuosta betonoimattomasta puolesta. Tämä projekti on ollut melkoisen pitkäaikainen, eikä vielä tänä vuonna valmistu, mutta vähitellen tämäkin rakennus saa uuden elämän. Odotan jo kovasti, että tänne voi vihdoin tuoda kaikkea laitteistoa, joita nyt roikelehtii pitkin pihoja.


Kun sokkeli on suorassa, on aika tehdä runko valmiiksi. Samalla katsotaan ikkunanpaikat. Ikkunat haimme aikoinaan jo valmiiksi odottamaan. Tähän etupäätyyn tulee kaksi ruutuikkunaa ja takapäätyyn parioven paikalle yksi. Pienet ikkunat voidaan laittaa vielä yläpäätyihin, jos nähdään tarpeelliseksi.


On hienoa nähdä tämän rakennuksen tulevan vähitellen taas kuntoon. Kova työ näissä korjauksissa on, sillä kaikki rakennukset ovat jotain korjausta vailla. Meidän tehtävämme on arvioida kiireisimmät korjaukset, jotta rakennukset voi vielä pelastaa käyttöön. Korjauslista on pitkä. Tämän jälkeen työtä vaatii vieressä oleva aitta, jonka katto alkaa olla tiensä päässä. Onneksi aitta on muuten kunnossa.


Suulin taakse on jo muodostunut valtatie. Tosin se on hyvin pieni ja vaatimaton, eikä sitä ole vielä lanattu, mutta on tämä jo oikeaan suuntaan. Suulin takapihalla on myös sorakasa, joka pitää tasoittaa. Jospa vielä joskus etupihan saisi siistiksi kaikesta rakennustavarasta, metalleista ja muusta sinne kuulumattomasta, kun tänne muodostuu piha, joka ei ole heti näkösällä, vaan piilossa katseilta. Mutta alue vaatii vielä pieniä soransiirtotoimenpiteitä ja tasausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti