Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Suuliprojekti jatkuu

Pitkästä aikaa työ jatkuu taas suuliprojektissa. Kesällä olikin jo monta muuta projektia menossa, joten suuli sai levätä rauhassa. Nyt on taas hetki aikaa rakentaa. Tosin ennen rakentamista on purettava. Nyt on jo purettuna pihan puoleinen päätyseinä ja sen yläpuolella oleva katto.


Seinä lähti siistinä kappaleena, eikä kukaan jäänyt minkään alle, eikä pudonnut korkeuksista. Nämä laudat tulevat jatkamaan elämää navetassa lantalan ja puutarhavaraston väliseinänä, joka purettiin päädyn oikaisun yhteydessä. Nykyisenä aikana onkin varsin viisasta miettiä rakennustavaran todellinen tarve ja kierrätysmahdollisuudet, sillä myös puutavara on tällä hetkellä kovin arvokasta.


Tämä puoli suulia on vähän eri tasossa vasemman puolen kanssa. Niinpä tulevat sokkeliperustukset lähtevät eri korkeudelta. Kun sokkeli on muurattu, se rapataan, joten näkyviin ei jää korkeuseroa. Suulin seiniä pitää myös vetää vähän suorempaan.


Purkamisen jälkeen on taas vuoro rakentaa. On mukavaa nähdä tämänkin rakennuksen edistyvän taas vähän kerrallaan. Tähän työhön minä en osallistu, Isäntä hoitaa sen kirvesmiehen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti