Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Pihatupa ennen ja nyt

On tullut aika verrata pihatupaa siihen, millainen se oli tullessamme Kivimäkeen. Piha oli kasvanut umpeen, eikä pihatuvasta oikeastaan näkynyt kuin yläosa. Ovet repsottivat vinksallaan, eivätkä muovit olleet yhtään sen kauniimpia. Kaiken kruunasi iso kasa styrox-laatikoita pihatuvan edustalla ja nurkalla.


Nyt tilanne on jo muuttunut. Pihatupa näyttää ihan oikealta rakennukselta pihoineen. Älä ihmettele noita huonekaluja edustalla, ne ovat ensi viikon kirppistä varten jo odottamassa. Oikealle laitoimme tilapäisen aidan, ettei kaikki muu sotku olisi heti nähtävissä. Kanat ovat ihastuksissaan uudesta pihasta ja käyvät säännöllisesti kuopimassa ja kakkimassa. Joka päivä pitää harjata edusta puhtaaksi. :)


Pihatuvan kulmauskaan ei ollut kovin silmäystävällinen. Muovit ja pujot kilpailivat näkymässä, eikä tästä suunnasta voinut edes arvata, mikä rakennus oli kyseessä.


Nyt pihatuvassa on oikea seinä, eikä kasvillisuuskaan ole villiä ja vapaata. Kulma on rajattu, eikä maa pääse enää valumaan oven eteen.


Istutin vähän murattia roikkumaan kivimuuria pitkin, etteivät kivet olisi niin hallitsevia. Nurkkaan jäi vielä sopivasti rantakiviä, joten sekin on ainakin hetken ihan siistin näköinen.


Nurkassa kasvaa nyt pelargonioita, punaista kellukkaa, pikkuruusuja ja mirrinminttua. Laitoin suojaksi oksasilppua, joka tuntuu myös olevan kanojen suosikki kuopsutukseen. 


Ennen tulipaloa ja muovirumilusta tässä on ollut maitohuone. Emme kokonaan halunneet palata tähän ulkonäköön, mutta samaa tyyliä on varmaan vielä vähän nähtävissä. Onhan tuon rakennuksen tarkoituskin muuttunut vuosien varrella.


10 kommenttia:

 1. Todella suuri kasvojenkohotus. 😊😊

  VastaaPoista
 2. Ovat nuo ensimmäiset kuvat aikamoisia! Melkoisen muutoksen olette näkymään saaneet aikaan.
  Jätätkö nuo istuttamasi muratit tuohon talveksi? Eikö niistä osa ole perennoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin järkytyin, kun katsoin, miten hirveässä kunnossa tuo oli. Muratit tuskin kestävät talvea tuossa hengissä. Tai pitäisikö peittää jollain matolla tai peitolla? Jotkut muratit kestävät paremmin ulkona talven, mutta en tiedä, mitkä ovat ne kestävimmät. Pelargoniatkaan eivät selviä tuossa. Ne voisin yrittää ottaa talveksi purkkeihin sisälle. :)

   Poista
 3. Todella hieno ja hyvä muutos, kyllä kelpaa katsella. Muratti saattaa talvehtia, tykkään siitä tosi paljon myös puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, että nyt kelpaa katsella. Pitääpä kokeilla, jos nuo muratit selviävät tuossa hengissä. :)

   Poista
 4. Onpa kivaa, että löytyi myös historiallinen kuva maitohuoneajalta! Monta muodonmuutosta on rakennus ehtinyt nähdä, nyt se on oikea silmänilo edustoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pihatupa on kyllä edukseen. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. :)

   Poista
 5. Onpa siistiytyneet paikat teidän asuinaikana, olette hurjan ahkeria! Selailin myös vanhempia kirjoituksia ja paljon olette saaneet aikaan. Hienoa että kaunis vanha talo pääsi hoiviinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyrimme tekemään täällä asioita vähän kerrallaan, jotta edes jotain tulee tehtyä. Talostakin tulee vielä kaunis, kun saamme sen ulkokuoren joskus valmiiksi. :)

   Poista