Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 3. heinäkuuta 2021

Pihatupa edistyy

Pihatuvan muuttaminen siistiksi rakennukseksi on edennyt. Valitsimme sopivia ikkunoita edustalle laajasta valikoimastamme. Alas valitsimme kaksi isoa kolmijakoista ikkunaa ja yhden kaksijakoisen. Seuraavaan riviin tulisi neliön mallisia ikkunoita niin monta kuin mahtuisi. Ihan ylös voisi laittaa vielä kaksi ikkunaa, jos sinne mahtuu kattotuolien väliin.


Miten hienoa olikaan saada vihdoin nuo muovit pois! Loppukesästä tässä on oikea seinä ikkunoineen. vieläkin tuntuu vähän epäuskoiselta, että tämä nyt todellakin on toteutumassa, mutta hienohahan se on.


Saimme ammattilaisapua rungon suunnitteluun ja pystytykseen. Olipa hyvä niin, sillä emme olisi hoksanneet ajatella, että ikkunoiden tulee olla laudoituksen kanssa samalla tasalla. Olisimme lätkineet ikkunat suoraan runkoon kiinni ja ihmetelleet vasta sitten laudoituksen tulemista edemmäs. Nyt ikkunoiden ympärille saa listat nätisti.


Runko valmistui etuseinään. Seinässä oli yksi isompi ongelma, sillä perustus ei ollutkaan suora, vaikka silmämääräisesti näytti. Harkkojen muurauksessa on tullut aikoinaan mittavirhe. Oikealle mennessä harkot ovat viitisen senttiä alempana. Ikkunat laitetaan kuitenkin suoraan, vaikka alle jääkin rakoa. Tämä saadaan peitettyä laudalla.Vasen sivuseinä tehdään kokonaan laudoituksella ja oikea sivuseinä saa etukulmaan ikkunan, mutta muuten tulee laudoituksella. Takaseinä tulee laudoituksella, mutta ylös tulee kaksi samanlaista ikkunaa kuin etuseinässä.


Sain ystävältäni tomaattivarkaita, jotka istutin jo toiveikkaana odottamaan pihatuvan valmistumista. Näillä ilmoilla ulkona on tomaateille taatusti tarpeeksi lämmintä.


Nyt viikonloppuna on kaikkea muuta puuhaa, mutta alkuviikosta jatkamme pihatuvan rakentamista. Runko oli varmaan se työläin tehtävä tähän etuseinään. Muut seinät ovat vähän helpompia.

2 kommenttia:

  1. Tulee kiva kesähuone, jättäkää muutama ikkuna avattavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muutamasta ikkunasta tulee avattava. Muuten voi olla aivan liian kuuma tila. :)

      Poista