Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 27. toukokuuta 2019

Pihan koristuksia

Aloitamme pakarituvalta. Kaiken navettaroskan lisäksi kuvasta löytyy kaksi suloista koristusta, mutta hieman väärästä paikasta. 


Olemme laittamassa suihkulähdettä tämän vuoden kuosiin, mutta pieniä toimenpiteitä vaaditaan vielä ennen varsinaista suihkutoimintoa. Isomman osan kunnostamiseen vaaditaan suoristus, maalien poisto ja maalaus harmaaksi. Sen jälkeen nämä osat yhdistetään ja laitetaan vesi suihkuamaan.


Isäntä huusi aikoinaan yhdestä huutokaupasta kympillä pyörän pihan koristeeksi. Pyörässähän ei ole mitään toiminnallista vikaa, joten sillä pystyisi ajelemaan kumien vaihdon jälkeen. Saa nyt olla koristeena kuitenkin.


Keskipihan kantoa koristaa kolmiosainen kukka-asetelma vanhoista padoista ja raparperilehtilaatoista. 


Vähän edempänä on pöytäryhmä, kun istujia ei ole kovin monta. Muuten katamme tuonne alapöydälle, jonka ääreen mahtuu isompikin porukka.


Kolme vuotta sitten pesimme portaat puhtaiksi, mutta sen jälkeen on sammal taas alkanut kasvaa. Nurkkauksissa kasvaa edelleen nauhuksia, mutta laitoimme sekaan myös hortensiapurkit pölkkyjen päälle.


Viime kesänä tämä alue siistittiin ja peitettiin kaivo vanhalla ovella ja maitotonkilla. Laitoin maljakon tuohon yhteen tonkkaan, jotta siihen saa mukavasti kaikkia sesonkikukkia. Nyt siinä tuoksuvat syreenit.


Pöllö pääsi portin läheiselle kivelle tuijottamaan tulijoita.


Pöllön aiemmalle paikalle siirsin yhden kukka-astian.


Tien toiselle puolelle laitoin nuo puiset kukka-astiat, vaikka kärryssä ei vielä mitään olekaan. Nythän on vasta toukokuu, joten loput kukat voi laittaa vasta viimeisten kylmien jälkeen.


Entisen maitolaiturin paikalla on vain yksi kivi ja kanto ja suuri puunrunko. Mutta koristeena pari vatia ja lasikopit. Ajattelin jatkaa keijuteemaa pidemmälle noihin lasikoppeihin, kunhan ehdin.


Oli pakko laittaa myös nämä koristukset näkyville. Jotain kiehtovaa on vastavaletussa betonissa. Tulevaisuuden arkeologeilla riittää hämmästelemistä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti