Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 18. kesäkuuta 2018

Tomaatit ja paprikat

Saimme vihdoin taas kasvihuoneen kuntoon. Isäntä tunkkasi painuneen osan takaisin korkeuksiin ja kiinnitti muovin paikoilleen. Osa tilasta on taas kerran raivattu rikkaruohoista, mutta raivaamista riittää vielä monelle viileälle päivälle. Jos niitä tänä kesänä edes tulee. 


Kekkosen kanssa siirsimme paprikat ja tomaatit isompiin astioihin hyvässä yhteisymmärryksessä. Tänään sain sen jo syömään kädestä, kun tarjoilin sille pieniä palasia raparperia. Ei se varmaan siitä niin tykännyt, mutta kohteliaana poikana söi kiltisti tarjotut happamat kikkareet.


Yllättävän paljon niitä purkitettavia olikin, vaikka luulin olevan vain ihan muutaman. Ehkä näistä tänä vuonna joku säilyy hengissä siihen asti, että alkaa tuottaa satoa. Paprikoita oli kymmenen ja tomaatteja eri lajeja yhteensä pari kymmentä. Joukossa oli ainakin kääpiötomaattia ja siperialaista. 


Nyt pitää vaan muistaa kastella ruukkuja säännöllisesti. Tomaatit tarvitsevat myös lisätuentaa, kunhan asettuvat uusiin kasvualustoihinsa ja alkavat hurjasti kasvaa ja kukoistaa. Ehkä jo lokakuussa niitä tomaatteja alkaa tulla. :D

4 kommenttia:

 1. Komealta näyttää kasvihuoneesi! Hyvä, että Kekkonen oli sinua auttamassa. Mullakin tomaatin taimet ovat niin ressukoita, uskon että tuo mahdoton kuumuus on ollut syyllinen, koskaan aiemmin näin ei ole käynyt. Mutta reipas lannoitus ja lopulliselle kasvupaikalle istutus tekee ihmeitä nopeaan eli varmaan ensi kuulla päästään tomaateilla herkuttelemaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parin päivän jälkeen taimet olivat jo aika reippaita. Jossain oli jo nuppukin aukeamassa. :)

   Poista
 2. Tuo teidän kasvihuoneenne saa kyllä vihertämään kateudesta :D Tuota tilan määrää <3
  Juuri mietin eilen samaa tomaattien suhteen, varmaan vasta loppusyksystä päästään nauttimaan sadosta! Omat tomaattini "kasvavat" tuolla lavatarhassa, ja kastelustakin huolimatta kärsivät kuivuudesta niin, että ovat jääneet ihan käppänöiksi... No, täytyy toivoa ettei kuivuudesta ole enää ongelmaa kunhan taas perinteiset juhannussäät saapuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että juhannuksena sitten oikeasti sataa! (Mitä menin oikein toivomaan?) Tähän mennessä ennusteet tulevista sateista ovat olleet turhan optimistisia. Vaikka satoi täälläkin tiistaina ihan kahteen otteeseen, mutta ei niillä sateilla vielä pintaa syvemmältä kasteltu.

   Poista