Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 16. kesäkuuta 2018

Kesäkukista, kärrystä ja Kekkosesta

Tänä vuonna olen ollut monessa asiassa vähän jäljessä, mutta ei kai siitä sen pahempaa haittaa ole koitunut. Kesäkukatkin sain laitettua lopulta ihan peruskalenterin mukaan kesäkuun 10. päivän jälkeen, jolloin ei ole enää pelkoa hallaöistä. 


Kuivuus ehti puraista vähän enemmän kuin halla, joten osa orvokeistakin tarvitsi jo lisäkukkia vierelleen. Ostin paikallisista myymälöistä tarjouseriä, joten pääsin pienellä budjetilla. 


Uhkarohkeasti laitoin myös etupihalle kukkia, vaikka vaarana on, että vuohet syövät nämä suihinsa heti, kun pääsevät vapaaksi. Niin oli jo tapahtua, kun Isäntä oli unohtanut sulkea tarhan alaportin. Eilen huomasin neljä iloista vuohta pihalla etsimässä kuivuuden joukossa jotain vihertävää. Ehdin suurimman osan pelastaa, mutta muutama kukinto meni parempiin suihin.


Joissain purkeissa on suojaus, mutta kyllä vuohen pitkä kieli saa verkon läpikin kiedottua haluamansa kasvin. 


Pelargonit olivat euron tarjouksessa. Niissä oli kukinta loppunut, mutta sehän on vain pieni hidaste, sillä kukkia tulee koko ajan uusia. Niinpä ostin niitä ihan reilusti. Harmi vaan, että pelargoni tuntuu olevan erityisen hyvän makuinen vuohien mielestä.


Kun en heti ehtinyt keksiä kaikille kukille oikeita ruukkuja, siirsin isomman satsin Isännän tekemiin kärryihin. Siitä saa sitten ottaa sopivaan purkkiin tai istutukseen, kun paikka löytyy. 


Kasvattamani samettikukatkin odottavat vielä paikkaansa. Toin jo pihalle jokaisen taimen. Ihmettelimme niitä kukko-Kekkosen kanssa. Siitä on tullut mukava seuralainen pihapuuhiin. Usein se on jo odottamassa oven takana, että tulisin seuraksi. Eilen kuulin sen jo kiekuvan, mutta on se vielä sellaista teinikiekumista.

10 kommenttia:

 1. Kauniita ovat kukkaistutukset sinulla! Siskolla paleltuivat padassa olleet krassit ja samettikukat yhtenä yönä, joten todella ei ole ollut kiirettä näiden kanssa..Ihana se teidän Kekkonen, että ihan odottaa seuraa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näillä ei sitä vaaraa nyt ollut. Kekkonen on jotenkin tosi symppis, kun kulkee mukana ja seuraa tekemisiä. :)

   Poista
 2. Hienot kärryt. Tarvitset varmaan tiheämmät suojat kukille. Pyydä jos isäntä ehtii ja jaksaa tehdä kaiken muun työn lomassa. (Remontoimista ja kunnostettavaa riittää mutta vähitellen kun tekee niin ei tule stressiä ja hyvä kun jaksatte välillä pitää niitä talkoita.) E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut hyvät suojat pitäisi kehitellä, etteivät kukat tule syödyiksi. Tai sitten pitää vaan pitää nuo neljä täystuhoa muualla. Isompia tekemisiä ei ole tälle kesälle ajateltu, sali on varmaan se tärkein. :)

   Poista
 3. Kaunista on, Ja paranee vaan kesän myötä. Mukavaa kesäkuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pelargonitkin vielä ehtivät kukkia komeasti, jos eivät tule syödyiksi. Mukavaa kesäkuuta ja juhannusviikkoa!

   Poista
 4. Kuvaat asioita niin iloisen huolettomsti, etten ole ihan varma, haittaako tuo vuohien herkuttelu? Elämää eläimien kanssa täytyy oppia ja varmaan myös unohtaa turha tärkeys. Jos menee pelakuut parempiin suihin, niin sehän tietää vain juhlapäivää heille ja sinulle ehkä uutta retkeä puutarhamyymälään:) Mutta voin olla väärässä ja olet yhtä ärsyyntynyt kuin luulisin itsenikin olevan?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä todellakin haittaa, jos vuohi menee syömään juuri istuttamani kukat! Toisaalta ymmärrän, että oma vikahan se on, sillä eivät nuo röhiläät ymmärrä, mitä varten niitä ei saisi syödä. Eli paras on olla kiukkuinen vain itselleen tässä tapauksessa. :)

   Poista