Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Maalauksia

Nyt on ollut ihanteellinen kesä ajatellen ulkomaalauksia, sillä kuivuus on vaikuttanut myös maalien tarttumiseen ja kuivumiseen. Ensimmäisenä maalipinnan sai harmaa puuvaja, josta tuli oikein hauska pieni punainen maja. Ikkuna tulee samalla vihreällä kuin trenkituvan ikkunat ja vuorilaudat vielä valkoisiksi.


Toiseksi rakennukseksi otimme saunan, sillä se on niin näkyvällä paikalla. Iltapäivällä aloitimme työn mukavan lämpöisenä juhannussunnuntaina.


Uusi maalipinta tekee ihmeitä. Seinäpaneeleista tulee ihan uuden näköisiä, kun maali tasoittaa pinnan.


Vanha virttynyt sauna sai oikein hyvän uuden ilmeen. Puuvajaa emme maalanneet, sillä se on yhä purkutuomion alla.


Ovet, ikkunat ja vuorilaudat kaipaavat vielä osaltaan uutta pintaa, mutta jo seinien maalaaminen teki selvästi hyvää. Enää onkin jäljellä vain navetta, suuli, aitta, autotalli, trenkitupa ja kuivuri.

10 kommenttia:

 1. Samaa täällä mietin ja yhtenä päivänä ennätinkin maalata puoli seinää. On niin kuivaa, että harvoin on.
  Kylläpä saunasta tuli söpö kuin karamelli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti tulee valmista, kunhan vaan ryhtyy työhön. Onneksi on hyvät maalaussäät. :)

   Poista
 2. Tilkka maalia saa ihmeitä aikaan. Tulee hienoja ja siistejä rakennuksia.

  VastaaPoista
 3. On teille pensseliä heiluteltu! Hienolta näyttää. Meillä on ryhtymiskynnys ollut korkealla, kun pitäisi museotalon takaseinälle viritellä korkeat telineet, huh... Mutte te olette kyllä ahkeroineet valtavasti, vaikka jäljellä on vielä monta kohdetta. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Telineissä se aika meneekin. Meillä tämä rakennus oli tarpeeksi matala maalata tikapuilta. En tiedä, ehdimmekö kovin monta rakennusta maalata tänä kesänä, mutta yritämme ainakin muutamaa.

   Poista
 4. Huh, toivottavasti maalauskelit hellivät teitä jatkossakin 😊 Aikamoisesti maalattavaa! Millä maalilla maalasitte? Muutos on kyllä silmiä hivelevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalattavaa riittää varmaan monelle vuodelle, mutta se on onneksi mukavaa puuhaa. Maalasimme itsekeitetyllä punamultamaalilla. Se on onneksi helppo valmistaa. :)

   Poista
 5. Kyllä vaan näyttävät hyviltä uudella pinnalla. Meilläkin on maalaushommaa eesä, aitan ja puojin seinät pitäs punamullata kunhan ehtii. Onneksi on vielä kesää jäljelä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tulee kauniita päiviä maalausta varten. Punamullalla maalaaminen on mukavaa puuhaa. :)

   Poista