Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Operaatio etupiha siistiksi

Tämän kesän yksi projekti on tehdä etupihasta siisti. Ja aika hyvin olemme siihen päässeetkin. Hah, uutta ryönää olemme saaneet leviteltyä kaikkialle, mutta joskus tulevaisuudessa se siistiminen tulee ajankohtaiseksi.


Ennen varsinaista lopullista siistimistä on hankkiuduttava eroon vanhasta kasvihuoneesta. Kun kasvihuone on purettu, teemme kanatarhan uusiksi osittain kasvihuoneen paikalle. Sitten seuraa viemäröintien kaivaminen ja pihan muotoileminen kulkuväyliksi ja viheralueiksi. Kasvihuoneen ongelma on ollut suuri tavaramäärä, joka on estänyt sen hyvän käytön. Eikä tälle oikeasti olekaan tarvetta kasvihuoneena, sillä tomaattimme ja paprikamme kyllä mahtuvat viinitarhallekin. Kasvihuonekäytön lisäksi tila on toiminut puutarhavajana, jonne on voinut säilöä lähes kaiken puutarhatöissä tarvittavan irtaimiston.


Nyt koko höskän poistaminen on tullut ajankohtaiseksi. Ennen purkamista se pitää tyhjentää kaikesta, mitä siellä on. Ja sitä kaikkea on melkoiset määrät. Kärryssä on vain pieni osa sieltä kerätyistä muovilaatikoista. Muovilaatikoiden lisäksi siellä on valtavasti muoviroskaa, styroksia, kasvatuskennoja, purkkeja, laatikoita, lavoja, mattoja ja kaikkea mahdollista.


Yhden keskiviikkoiltapäivän aikana pääsimme jo hyvään vauhtiin. Yksi kylki oli jo valmiiksi auki, joten siitä oli helppo alkaa tyhjentämään tilaa. 


Ihmeellisen suureksi osoittautuikin koko kasvihuone. Sitä ei mitenkään saanut hahmotettua kaiken rojun takaa.


Toinen pää on vielä koskematta. Tuosta näkee hyvin, miksi tilan suuruutta ei hahmota. Tämä alempi pääty on sellainen, jossa emme ole koskaan edes käyneet, koska sinne ei ole päässyt kulkemaan mistään.


Puutarhavajatavarat saavat uuden paikan sonnasta raivatusta tilasta. Käyttökelpoinen puutavara laitetaan talteen ja loppu viedään polttopuukasaan. Osa styrox-laatikoista saa jäädä taimikasvatukseen, mutta muut lähtevät lämpölaitokselle. Isommat muovit jäävät laskostettuna odottamaan mahdollista käyttöä, pienemmät lähtevät polttoon. Mullat kippaamme kasvihuoneen taakse pressulle, josta kärrään erinäisiin tarkoituksiin, lähinnä aittapihalle.

Tänään jatkamme taas tätä projektia. Ehkä tämä etupiha todella jossain vaiheessa tulee siistiksi, mutta ei kuitenkaan vielä tänään.

16 kommenttia:

 1. Onpa teillä melkoinen projekti, mutta sellaista se vain on - tavaraa tahtoo kertyä. Mulla on taimilaatikot navetassa ja inventaario on sielläkin paikallaan. Projekteja pukkaa :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Projekteja pukkaa, mutta ihan hauskaa saada jotain aikaiseksi. Sehän siinä on parasta. :)

   Poista
 2. Taas kerran ihmettelen, miten valtavasti on tavaraa kertynyt tuonnekin. Aikaisemmat asukkaat eivät kai ole laittaneet roskiin yhtään mitään. Mutta hyvin olette saaneet tuonkin raivausprojektin alkuun ja kun se on tehty, on tuo paikka tontilla varmasti ihan eri näköinen kuin se on nyt. Puhtia vaan homman jatkamiselle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavaran määrä oli kyllä järkyttävä. Ei täältä ole koskaan ennen viety mitään roskia pois, joten paljon sitä on vuosikymmenten aikana kertynytkin. Pihasta tulee vielä hieno, kunhan valmistuu. :)

   Poista
 3. Voi kääk mikä urakka! Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urakka on valtava, mutta kyllä se siitä tekemällä valmistuu vähitellen. :)

   Poista
 4. Kohta on siistimpää kasvihuoneen kohdalla. Paljon on tavaraa, onneksi saatte välillä apua. E  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta on tosiaan tuokin operaatio tehty hyvällä avustuksella. :)

   Poista
 5. Huh,huh mikä urakka. Mutta kyllä se siitä selkenee ajan kans. Tsemppiä purkuhommaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä tuokin paikka muuttuu paremmaksi. Minä näen jo silmissäni valmiin pihan, vaikka siihen on vielä melkoinen matka. :)

   Poista
 6. Kun on alusta asti seurannut tätä teidän projektia, niin ei voi kuin lippistä nostaa ja korkealle.
  Jo se järjetön määrä tavaraa mitä siellä on ollut, vei ainakin mut ihan epätoivoon, mutta jos eikun kun paikka on mieleen niin mikäs siinä. :)

  Joko olette myyneet entisen kotinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä edellinen kotimme mennyt kaupaksi. Se vähän hidastaa näitä remontteja, kun rahat ovat kiinni siellä. Paljon täältä tätä roskaa tuleekin. Sitä emme olisi ihan arvanneet ensi käynnillä. :)

   Poista
  2. Voi harmi, toivottavasti senyt menisi kaupaksi. :)

   Poista
  3. Sitä mekin kovasti odottelemme. :)

   Poista