Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

torstai 1. helmikuuta 2018

Kasvihuone talvella

Kasvihuone jäi syksyllä viimeisten boysenmarjojen jälkeen niille sijoilleen. Päätin käydä katsomassa, mitä sinne kuuluu. Aika lämpimältä vaikutti talvesta huolimatta, sillä allaskaan ei ollut jäässä. Levää oli kertynyt paljon pintaan, mutta sen saa pois keväällä vedenvaihdon aikaan.


Maakaan ei ole jäässä, sillä erinäisiä kasvustoja näkyy siellä täällä. Vesiheinä eli pihatähtimö viihtyy viileässäkin, sillä oikein komea kasvusto oli maassa. Otin sen matkaan ja vein kanoille talviherkuksi. Kelpasi hyvin.


Boyseneissakin on vihreää, sillä sehän tekee kasvukauden aikana uudet oksat seuraavaa satoa varten. Jonain talvina, kun on kovemmat pakkaset, lehdet kuolevat, mutta keväällä versoihin kasvaa uutta lehdistöä. Joku aurinkoinen päivä voisi jo tulla tänne leikkaamaan kuivat oksat pois. Viinirypäleiden versot voi jo leikata. Ehkä uskallan tänäkin vuonna leikata ihan reilusti niitä, sillä sato parani merkittävästi, kun varret lyhenivät.


Pöytäryhmän kohdalla on katossa nähtävissä notkahtaminen. Tässä ei olekaan korkeita pystypuita tukemassa, mutta taitaa olla parasta laittaa sellaiset, ettei tarvitse tehdä isompia korjaustöitä, jos rakenne romahtaa kokonaan tuosta.


Kaikkea pientä näpräämistä löytyisi jo kasvihuoneesta, mutta siellä on mukavinta työskennellä, kun aurinko paistaa. Silloin sisälämpötila nousee mukavan kevätkesäisiin lukemiin, eikä tarvitse olla samoissa toppavaatteissa kuin ulkona.

6 kommenttia:

 1. Tänään on tullut paljon tosi märkää lunta, täällä rasahtelee männyistä isoja oksia poikki, ja nyt lumen tulo vielä muuttui tihkuksi tuoden lisää painoa. Toivottavasti kasvarin katto ei ratkea!
  Jännä talvipuutarhan tunnelma tuolla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma on kiva, vaikka paranisi siivouksella huomattavasti. Täällä ei sentään tullut lunta noin paljoa. :)

   Poista
 2. Nyt on varmasti hyvä aika tehdä töitä kasvihuoneessa ennen kuin siellä alkaa olla liian kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna aloitimme liian myöhään, eikä sitten tullutkaan niin valmista kuin olimme ajatelleet. Paras aika tehdä kaikkea isompaa on juuri kevät, kun lämpö pysyy vielä maltillisena. :)

   Poista
 3. Kannattaa tosiaan korjata katon notkahdus. Kiva tunnelma kasvihuoneessa, vielä kun aurinko paistaisi. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katolla oleva lumi tekee kasvihuoneen hieman hämäräksi. Pitää tosiaan korjata tuo notkahdus mahdollisimman pian. :)

   Poista