Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

perjantai 23. helmikuuta 2018

Komeronsiivouksen aiheuttamat lisätyöt

Konttuurin siivouksen yhteydessä on tullut tehtyä vähän muutakin. Vihdoin löytyi pyyheliinateline (jossain todella hyvässä piilossa on se kauniimpi versio) ja pyyheliinapeitto komuutin päälle. Kuten huomaat, Isäntä on myös auttanut sisustuksessa. Yhtä varmasti kuin siirsin nuo tavarat tuosta pois, ne ilmestyivät takaisin. Eli siihen ne varmasti sitten kuuluvat. :)


Konttuurissa ollut yläkaappi oli pitkään tuvan lattialla, mutta saimme sen vihdoin seinälle. Se on käsittämättömän painava ja sen asentamiseen olisi tarvittu vähintään kolme ihmistä, mutta saimme sen lopulta punnerrettua seinälle ja pysymään monen ruuvin avulla.


Konttuurissa oli laatikkokaupalla astioita, jotka ovat nyt viinakaapissa hyvässä tiukassa järjestyksessä. Jokapäiväinen käyttöastiasto siirtyy vielä tuolta yläkaappiin, jolloin näkymä ei vaikuta enää noin täydeltä.


Konttuurissa ollut vanha alakaappi siirtyi nyt kylpyhuoneeseen, jossa tavarat vielä hakevat oikeaa paikkaansa. Kaappi tuli hyvään tarpeeseen, sillä täällä käsitellään niin pyykkejä, tiskejä kuin ihmispesujakin.


Pullolajittelu on ohi. Nuo sievät siirappipullot päätyivät maitopulloiksi. Muut pullot ovat nyt vihdoin lajiteltuina kellarissa pahvilaatikoissa.


Lasipurkkien kanssa on vielä tekemistä, sillä nämä ovat aika pölyisiä ja likaisia. Onneksi niitä on vain kaksi laatikollista (omat ovat käytössä hillopurkkeina ja kuivattujen tuotteiden astioina), joten paikka varmaan löytyy konttuurista, kun muovipullot siirtyvät ylähyllyltä kellaritiloihin.


Pikkuhiljaa olemme saaneet sulautettua talon vanhat tavarat omiemme kanssa sopiviksi kokonaisuuksiksi. Uutta tavaraa ei siis hetkeen tarvita säilöntään, vaan näissäkin riittää kuluttamista vuosikausiksi.

4 kommenttia:

 1. Minä en uskaltanut ottaa käyttöön talosta löytyneitä tyhjiä säilytystölkkejä pesunkaan jälkeen, olen ehkä vähän turhan arka ja pelokas, kun ei koskaan tiedä missä on mitäkin myrkkyä säilytetty. Kaunis tuo pyyheliina mikä on nyt telineessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasisia uskallan käyttää, sillä lasi ei ole huokoinen. Pyyhepeitto on minustakin kaunis. :)

   Poista
 2. No ihan varmasti ette tarvitse hetkeen uutta tavaraa sen enempää säilöntään kuin aika moneen muuhunkaan asiaan!! Kauniita ovat nuo vanhat kaapit, varsinkin tuo viinakaappi ja niihin mahtuu melkoinen määrä tavaraa. Mukavaa viikonlopun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta meillä riittää tavaraa! Paljon on jo lähtenyt pois, mutta todella paljon on vielä jäljellä. Vähän kerrallaan niitä selvittelemällä alkavat tavaravuoret huveta. Viinakaappi on kaunis vanha huonekalu. :)

   Poista