Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 27. helmikuuta 2018

Makuukamarin verhot

Yli puoli vuotta asuttuamme talossa on kai vihdoin aika laittaa verhot ikkunaan. Ostin jo kuukausia sitten torista tummansiniset samettiverhot ja päiväpeitteen. Verhoissa oli ongelmana, että ne olivat hyvin lyhyet, vain kaksimetriset. Meillä ikkunat ovat melkein katossa kiinni, joten pituuttakin pitää olla reilummin. Laskin ihan sen varaan, että päiväpeitteestä saisi neljään verhoon sopivat jatkopalat, mutta en arvannut alkaa itse siihen työhön. Ostin myös paikallisen kangaskaupan loppuunmyynnistä kahta erilaista nauhaa, joita arvelin voitavan käyttää verhoissa.

Lopulta rohkaistuin kysymään naapuriapua ompeluun. Kahden naapurin voimin verhot valmistuivt nopesti. Ja lopulta tuli aika ottaa viltti pois ikkunasta ja pukea oikeat verhot verhotankoon.


Aluksi näytti, että jämäpaloista saisi myös tampit, mutta niin paljon ei ollutkaan, että olisi saanut neljä tamppia. Toisaalta ilman tamppeja verhot saa nopeammin ikkunan eteen. Tällaisilla keleillä paksut verhot ovat todella hyvä eriste isoissa ikkunoissa, joissa on vain kaksi kerrosta.


Jatkosauman huomaa, jos osaa katsoa
Makuukamari on vielä sisustukseltaan kesken. Jotain mukavaa pitäisi keksiä tuohon paljaaseen seinään. Tauluja meillä on paljon, mutta vielä ei arvaa laittaa mihinkään.


Paras koriste on tämä karvakasa, josta ei äkkiä huomaa, missä on pää ja missä häntä.

18 kommenttia:

 1. Nyt sain vihdoin luettua koko blogisi!! Ihana blogi ja osaat kirjoittaa hauskasti hyvällä huumorilla höystettynä!! =)Toivottavasti tuo komea kukko löytää uuden kodin! Ja täytyypä kokeilla tuota inkiväärilimonadin tekoa! Sain pullotettua ekat kombuchat ja junit. Vielä ei niissä ollut tarpeeksi hiilihappoa,mutta laitoin seuraavat juomat aluille. Hyvältä maistuivat kuitenkin! Vielä näistä juomista,niin oletko koskaan kokeillut maitohorsmankukkamehun tekoa? Tein itse sellaista viime kesänä ja se vasta olikin upean väristä ja hyvän makuista!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Horsma on niin vuohien herkku, ettemme ole siitä tehneet mitään itselle. Voisi kai tuon verran kokeilla, tulisi varmasti hyvää. :)

   Poista
 2. Onpa mukavaa, että naapurin kansen yhdessä verhoja ommellaan. Hienothan niistä tuli! Ihana pörröinen karvakasa sängyllä.. Se kyllä kruunaa sisustuksen! :)

  https://vaylantyar.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurit ovat täällä todella mukavia ja avuliaita. Todella hienot verhot tuli. :)

   Poista
 3. Hienot verhot. Nauhan avulla olen minäkin jatkanut verhoja kun mieluisaa kangasta ei ollut kuin pakan loppu. Ja hyvät tuli. Isännänhuoneeseen olen haaveillut samettiverhoista, sitten kunhan remontti on joskus hamassa tulevaisuudessa valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samettiverhot sopivat vanhaan taloon hyvin. Varmaan meillä tulee salissa ainakin olemaan samettia. Valmiita verhoja tänne on vaikea löytää, sillä pituutta tarvitaan vähintään 255 cm. :)

   Poista
 4. Mahtavaa, että sait apuja. Tuli komeat verhot ja just sopivat talvikeleihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat aivan mahtavat paksuudessaan peittämässä kylmiä ikkunoita. Onneksi on ihania auttavia naapureita. :)

   Poista
 5. MEilläkin on korkeat huoneet ja verhoja ei niin vaan voi ostaa....makuuhuoneessa onkin laitettu erillinen verhotanko ikkunan ylle, helpottaa herhojen ostoa..:) TAnko on messinkiä ja vanha. Esesmenneen noppini äidin peruja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun valmisverhoja ei voi käyttää. Ihana tuollainen vanha antiikkinen verhotanko! :)

   Poista
 6. Hyvän näköiset verhot saitte tuunailtua! Kangas näyttää hirmu hyvältä ja paksulta talviverhomateriaalilta. Alimman kuvan sisustustyynyä en olisi välttämättä kissaksi tunnistanut, ellei kuvateksti olisi paljastanut :D

  https://riippumattomammaksi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuosta karvapörhelöstä tosiaan erota, mikä se on. Verhojen kangas on todella paksua ja eristää hyvin. Minustakin verhoista tuli todella hyvät. :)

   Poista
 7. Tosi hienot ja muuhun sisustukseen sopivat verhot! Mukavaa alkavaa maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika isot tummat pinnat, mutta hyvin käy muuten, kun vaaleampaa sekoittaa muualle. :)

   Poista
 8. Sininen kamari, ihana. Tuollaiset verhot on hyvät kesälläkin. Saa valoisat kesäyöt pimennettyä unen ajaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kyllä estävät hyvin valon ollessaan kiinni. Saattaa olla, että pysyvät käytössä myös kesällä. :)

   Poista