Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 3. helmikuuta 2018

Eläinsuojan kuulumisia

Yhdet ovat aina valmiina lähtemään pihalle. Pihalle meno ei tarkoita sisätiloista ulkotarhaan menemistä, vaan suureen vapauteen tarhan ulkopuolelle. Riittää, kun kysyy, haluaako joku pihalle. Jo on kolmen sarvipään lauma juoksemassa kilpaa portille.


Suuri vapaus ei ole niin valtavan suuri, mutta tarpeeksi suuri, että voi käydä maistelemassa eri juttuja, joiden suojaksi ei ole laitettu verkkoja tai muita esteitä. Ja tietysti vapauteen kuuluvat kilpajuoksu, hyppely sekä sarvien kalistelu. Kun vapautta on ollut tarpeeksi, eikä ihmistä ole lähietäisyydellä näkyvissä, nämä vapauteensa kyllästyneet kulkevat itse omatoimisesti tarhaansa. 


Talvikarva on ihanan pörröistä ja pehmeää. Tuulin niskakarvat ovat kiharalla kuin lampaanvilla.


Toiset eivät kaipaa ulkoilmaan, sillä siellä on kylmää, valkoista ja märkää. Ei ruohoja, matoja eikä pehmeää maata kuopsutettavaksi. Parempi viettää nämä talvipäivät sisätiloissa, sillä nyt tilaakin on ihan reilusti.


Isot öykkärit ovat häipyneet kylmemmille seuduille, eikä tappeluita ole ollut muutamaan päivään. Rouvatkin ovat saaneet olla rauhassa jatkuvasta metoo-rasituksesta. Nyt valinta on heidän.


Nuoriso-osaston graffititaiteilijat ovat arvonsa tuntevia nuoria, joiden urospuoliset ovat vielä sen verran taitamattomia, etteivät arvaa uhitella pääkukolle. Omassa tilassaan saa kuitenkin olla oman elämänsä pääkukko, kunhan velipoika ei tule liian lähelle.


Yksi isommista kukoista on vielä tallella. Tätä ajattelimme yrittää myydä, sillä sillä on kaunis pilkullinen höyhenpuku. Jos kukaan ei sitä halua, saamme pilkkukeittoa jossain vaiheessa.


Talvikaan ei ole este pikkulapsille. Tai jos saisi edes yhden munan hautoa, mutta ilkeät ihmiset ovat systemaattisesti keränneet joka päivä haudottavat munat alta. Mokomat röyhkimykset! Samaa mieltä ovat kaikki kolme muutakin kanaa, jotka sinnikkäästi yrittävät levittäytyä munien päälle saadakseen jälkikasvua. Mutta ei ole löytynyt tarpeeksi hyvää piiloa kanalasta, että saisi munat pitää allaan.


Kunhan kevätaurinko lämmittää pihalle pälviä, nämäkin alkavat viihtyä ulkoilmassa. Mutta vielä on aika viettää leppoisia talvipäiviä lämpimässä kanalassa.

10 kommenttia:

 1. Mukavat kuulumiset siellä. Komea on kukkokin, toivottavasti sille löytyy oma kanalauma jostain. Meillä maatiaiset eivät vielä ole yrittäneet hautoa, ja ihan turhaa se meillä onkin, koska maatiaiskukko polkee vain ruskeita, lihavia Hylinejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hylinet ovat hauskoja. Meillä oli yksi hyline, joka oli kukon kaverina, mutta ei päästänyt selkään. :)

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa ihan paratiisilta, vaikka työtä on tuossakin.
  Maalla on mukavaa ja elämä on ihanaa, kunhan oikein oivaltaa.
  Te olette oivaltaneet molemmat ja tämä plogi on todiste siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen ränsistynyt paratiisi tämä onkin. Työtä riittää, mutta samalla mielekästä tekemistä. :)

   Poista
 3. Komean värinen kukko, kannattaa kokeilla myydä sukua jatkamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukko on jotenkin todella hauskan näköinen. Olisi kiva säästää sen henki. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näistä ihanista otuksista on helppo tehdä postauksia. Kukko on nätti ja toivoisi sille löytyvän kodin. :)

   Poista
 5. Miten mukava postaus! <3 Ihana blogi muutenkin. Olen iloinen, että löysin tänne. :)

  VastaaPoista