Olemme jo täysin konkareita kombuchan, junin ja kefiirin valmistamisessa. Mutta en ole vielä maininnut yhdestä juomasta, jota myös valmistamme. Löysin netin ihmeellisestä maailmasta ohjeen, jolla mistä mehusta tahansa saa valmistettua herkullista limonadia, joka on myös täynnä hyödyllisiä probiootteja. Oli siis tehtävä kokeiluja tästäkin ihmeaineesta, joka englanninkielisessä maailmassa tunnetaan nimellä ginger bug. Ihmeaine koostuu vedestä, inkivääristä ja sokerista. Ja näiden yhdistelmä on pohjana maukkaalle limonadille.
Tässä pullossa on raparperilimonadia |
Limonadi valmistuu tekemällä ensin mehu, johon lisäät hieman inkiväärikäytteen nestettä. Limonadi pullotetaan ja säilytetään noin vuorokausi huoneenlämmössä, jolloin siihen on tullut inkivääristä hento maku ja hyvät kuplat. Ja jäähdyttämisen jälkeen juoma on valmis nautittavaksi.
Pullossa on mesiangervolimonadia |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti