Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Luonnollisempi limonadi ja ginger bug

Olemme jo täysin konkareita kombuchan, junin ja kefiirin valmistamisessa. Mutta en ole vielä maininnut yhdestä juomasta, jota myös valmistamme. Löysin netin ihmeellisestä maailmasta ohjeen, jolla mistä mehusta tahansa saa valmistettua herkullista limonadia, joka on myös täynnä hyödyllisiä probiootteja. Oli siis tehtävä kokeiluja tästäkin ihmeaineesta, joka englanninkielisessä maailmassa tunnetaan nimellä ginger bug. Ihmeaine koostuu vedestä, inkivääristä ja sokerista. Ja näiden yhdistelmä on pohjana maukkaalle limonadille.

Tässä pullossa on raparperilimonadia
Näin sitä tehdään: Ota noin puolen litran lasipurkki, johon laitat 2 dl vettä. Lisää kaksi ruokalusikallista raastettua inkivääriä ja saman verran sokeria. Sulje purkki ja säilytä huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä lisää lusikallinen raastettua inkivääriä ja toinen sokeria. Tee näin noin viikon verran. Purkkiin pitäisi alkaa muodostua kuplia. Kun tämä on havaittavissa, käyte on valmis limonadin valmistamiseen.

Limonadi valmistuu tekemällä ensin mehu, johon lisäät hieman inkiväärikäytteen nestettä. Limonadi pullotetaan ja säilytetään noin vuorokausi huoneenlämmössä, jolloin siihen on tullut inkivääristä hento maku ja hyvät kuplat. Ja jäähdyttämisen jälkeen juoma on valmis nautittavaksi.

Pullossa on mesiangervolimonadia
Käytteeseen lisätään vettä, sokeria ja inkivääriä. Jatkossa ei tarvitse lisätä enää päivittäin uutta ainesta. Riittää, että käyte pysyy kuplivana. Lisään sokeria ja inkivääriä muutaman päivän välein. Purkkia avataan joka päivä, että ylimääräiset kaasut pääsevät pihalle. Ja kohta uusi limonadi on valmisteilla helposti ja terveellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti