Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Hyvästi jää, talvinen sää!

Otsikon voi ymmärtää myös niin, että hyvästit jätetään jäälle sekä talviselle säälle. Ei täällä ainakaan vielä käkönen kuku kultainen ihan lähiaikoina. Mutta jäätä oli väärässä paikassa. Sitä oli jossain vesiputkessa, eikä putkesta tullutkaan enää vettä. Vesiputki kulkee kellarikäytävässä, jonka nurkasta pääsee pakkanen pilkistämään.


Mutta vesiputki oli jo eristetty ja varustettu sulanapitokaapelilla. Seuraava kulkupaikka on konttuurissa, joka meni jo pakkasen puolelle pahimman viiman aikana. Konttuurista putki kulkee vesipisteelle kylpyhuoneeseen.

Ihania vanhoja sähköjohtojakin on vielä jäljellä.
Kun oli varmistettu, että konttuurin puolen putki oli sula, ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tuloputki kellarissa. Putki tulee maan alta kellariin, josta lähtee pumpulle ja siitä kellarin portaikon kautta eteenpäin. Toiveissa oli, ettei jäätyminen olisi sen kauempana, sillä kaivolta talolle on noin 40 metriä maansisäistä putkea.


Onneksi jää oli tuossa kellarin puolella. Isäntä lämmitti putkia, ja vettä alkoi taas tulla. Ei siis tuon pahempaa jäätymistä päässyt tapahtumaan. Parempi on tuohonkin liitoskohtaan laittaa kaapeli, ettei tulevina talvina enää tarvitse jännittää.


Kalenterin mukaan huomenna on maaliskuu, joka on ensimmäinen kevätkuukausi. Hyvällä syyllä voi siis sanoa hyvästit tälle talviselle säälle. Hyvästi siis jää ja pakkanen! Ainakin Kivimäen vesiputkista!

10 kommenttia:

 1. Kyllä asumismukavuus on kohillaan, kun vesi huilaa putkissa. Tämä talvi on tarjonnut taas parastaan pakkasten osalta, joten heikot lenkit paljastuvat. Onneksi löytyi, ja sangen helpolla ongelma ratkesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan näin pian löytyi oikea jäinen kohta. Putkissa juokseva vesi on silkkaa ylellisyyttä. :)

   Poista
 2. Onneksi putket eivät jäätyneet vahingollisesti ja pahasti! Pian kelit lämpenevät ja tuo kaapeli takaa ettei pakkanen pääsi kiusaa enää tekemään. Asumismukavuutta lisää huomattavasti juokseva vesi, vaikka sen ilon huomaa vasta sitten kun se puuuttuu.

  Aurinkoista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vika löytyi nopeasti. Talossa ei kovin monta metriä ole putkea, mutta pienikin jäätynyt kohta voi olla turmiollinen. Taas huomasi, miten hieno asia on, kun hanasta tulee vettä. :)

   Poista
 3. Haha, hassua, että juuri tänään aamiaispöydässä pyörittelin tuota otsikon laulua päässäni - ja sitten tulen Bloggeriin ja huomaan tämän postauksen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on jo niin tuloillaan, että keväiset laulut alkavat soida sisällä. :D

   Poista
 4. Pääsitte pelkällä säikähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se todella hienoa, että noin pienellä saimme jään pois. :)

   Poista
 5. Voi jösses tuota laulua! Itsekin on tullut puhalleltua samanmoisella pillillä samaa kappaletta, enkä edelleenkään ymmärrä miksi nokkahuilun soittoa on opetettu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasinkin kirjoittaa, että kuuntele, jos korvasi kestävät. :D

   Poista