Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

maanantai 8. tammikuuta 2018

Virsisohva ja viinakaappi

Loppiaisena pesimme tuvan lattiaa oikein urakalla. Vettä piti vaihtaa usein, sillä lattiasta irtoaa mustaa möhnää, vaikka se näyttääkin suhteellisen siistiltä. Välillä lattia sai kuivua, ja seuraavana päivänä urakka piti tehdä uusiksi. Lattiaa saa nyt pestä vielä moneen kertaan, että kaikki mahdollinen vanha lika irtoaa ja hajut lähtevät. Ja kyllä pesu siihen auttaakin, vaikka onhan se vähän työlästä pestä hinkaten lattiaa joka päivä.


Siirsimme myös huonekaluja, sillä päätimme ottaa keittiön nyt käyttöön, vaikka siihen on remonttikin tulossa. Sali pitää remontoida ensin, joten sinne pitää saada tilaa. Vanha puusohva siirtyi saunan pukuhuoneeseen, jonne se sopi oikein hyvin. Tilalle tuli virsisohva, joka on saanut nimensä taustansa vuoksi. Tämä oli ollut sen edellisen omistajan miehen isoäidin sohva, jolla jokainen oli saanut laulaa virsiä mummon kanssa.


Myös viinakaappi muutti keittiöön. Viinakaappia tästä ei enää tule, vaan astiakaappi, mutta viinakaapin nimellä tämä kulkee taustansa vuoksi. Jopa muurari tiesi sen kertomuksen pimeää viinaa myyvistä äidistä ja tyttäristä. Hän tiesi kertoa, että paikkaa oli kutsuttu kolmen pillun majataloksi (juu, anteeksi). Mutta nyt kaappi saa olla astiakaappina Kivimäen tuvassa virsisohvan vieressä. Ehkä se tasoittaa taustan sopivaksi.

Pientä vinoutta lattiassa :D

Tasapuolisuuden vuoksi on tietysti laitettava kuva, jossa on Sulevi, ettei pelkästään Vihtori saa olla esillä. Outo valoilmiö on näkynyt tänään pihalla myrskytuulisen yön jälkeen.

10 kommenttia:

 1. Mahtavan upean näköinen lattia sieltä kuoriutuukin! Ihana tuo kulahtanut maalipinta.
  Sohva näyttää niin viihtyisältä, kun kissa siinä loikoilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihtori varasi heti sohvalta paikan itselleen. Lattia on aivan kirjava kulahtaneessa maalissaan, mutta menköön nyt tuollaisena oman aikansa. :)

   Poista
 2. Tarinat talojen ja tavaroiden takana on aina mielenkiintoisia. Siitä nyt vain kaapista lasikantista laulukirjaa käteen ja veisaamaan! 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaisivat virret vallan unohtua. :D Tarinat ovat mielenkiintoisia näissä molemmissa.

   Poista
 3. Hienoa, että sinulla on tiedossa tarinoita vanhoista esineistä. Meillä ei ole viinakaappia mutta kasukkakaappi löytyy! Historia tulee paljon elävämmäksi, kun tietää esineiden taustoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kasukkakaappi vasta onkin mielenkiintoinen! Tarinat elävöittävät kivasti vanhoja huonekaluja. Nämäkin ovat jo aika paljon erilaista elämää nähneet. :)

   Poista
 4. Virsisohva ja viinakaappi sopii hyvin yhteen, täydentävät toisiaan jopa. Kauniit huonekalut ja arvoa lisää tarinat niiden takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun näiden maalipinta on niin hyvä, ettei heti haluaisi palauttaa näitä alkuperäisen värisiksi. Mutta nyt ainakin sopivat hyvin vierekkäin erilaisine taustatarinoineen. :)

   Poista
 5. VAnhat esineet joilla on tarinat kerrottavanaan ovat kyllä parhaita!

  VastaaPoista