Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Uusi järjestys keittiössä

Arjen tultua voi taas näyttää arkisempia näkymiä. Toki jouluiset kynttilät ja koristeet saavat olla tuvassa vielä loppiaiseen asti, mutta kuvakulmat ovat näissä vähän laajemmat. Niinpä joka kuvassa näkyy sellaistakin, jota ei niin soisi näkyvän. Mutta rehellisyyden nimissä kaikki sellainen saa näkyäkin. Ne tunnelmapalat ovat sitten asia erikseen.

Olimme pitkään miettineet, mitä tehdä pitkällä alatasolla. Kun irrotimme sen viimeisimmältä paikaltaan, huomasimme sen olevan kaksipuolinen. Ja toisella puolella olivat paljon vanhemmat ovet. Olimme jo pohtineet tason purkamista, mutta tämä seikka sai vielä miettimään tason kunnostusta ja uudelleensijoitusta. Tarkkaan harkittuamme sijoitimme tason niemekkeeksi kuistin ja kellarin ovien väliseen tilaan. Tulevaisuudessa sen paikka voisi jopa olla tuossa. Hirsiseinälle tulisi se yläkaappi kellarikomeron seinältä ja alatasoa tiskialtaineen tulisi nurkkaan asti. Tätä käymme seuraavaksi miettimään ja suunnittelemaan.


Hellanpeltien varsien aukaisutila on niin suuri, ettei kylpyhuoneen ja hellan väliin mahdu tiskipöytää. Nyt paikassa on komerossa ollut lipasto, joka on vähän liian leveä. Ehkä tuohon voisi saada sellaisen kapeahkon aamupalakaapin, joka kätkisi mikron ja keittimet. Olemme jopa miettineet sitäkin, ettei tänne tulisi muuta liettä kuin tuo puilla toimiva. Pitää varmaan kokeilla ensi kesänä, lämmittääkö se tilaa liikaa. Jos päädymme toiseen lieteen, sen paikka tulee olemaan tuossa oikealla.


Polttopuut ovat proosallisesti moninaisissa muovilaatikoissa. Nuo laatikot ovat kyllä käytännölliset ulkonäöstään huolimatta. Ja nyt tuossa on sopivasti niille tilaa, ettei jatkuvasti tarvitse rampata hakemassa uutta laatikollista. Joulun kokkailujen myötä puuta kuluikin reilusti, mutta nyt on kulutus jo tasaantunut.


Ikkunaseinällä on ruokailutila. Osa seinästä on vielä purkamatta, mutta eipä tässä ole uusien pintojen kanssa ollut vielä kiirettä. Pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon talossa olevia kalusteita, joten mitään uutta ei varmaan täällä tulla näkemäänkään. Sijoittelun kanssa on vielä miettimistä.


Jääkaapin sijoittelu on vielä mietinnässä. Mistään nurkasta ei tunnu löytyvän sille luontaista paikkaa. Ehkä se tulee olemaan kellarikomerossa, sillä se tulee muutenkin olemaan vanhassa tehtävässään ruokakomerona. Ruokakomerossa on samanlainen ikkuna kuin tässä tuvan puolella, sillä ne sijaitsevat symmetrisesti tässä päädyssä.


Onhan tässä pitkä matka vielä valmiiseen keittiöön, mutta varmasti miettimistäkin ja suunnittelemistakin riittää pitkäksi aikaa, että toteutus on varmasti mieleinen ja pitkäikäinen.

14 kommenttia:

 1. Ehkä kannattaa kysyä joltain keittiösuunnittelijalta mielipidettä tai/ja käyttää ikean keittiösuunnitteluun tarkoitettua ohjelmaa kun siinä voi vaihdella kalusteiden paikkoja ja sen avulla miettiä mitä tehdä. Ohjelma on netissä vapaassa käytössä. Sellainen suunnittelijakin voi ehdottaa jotain mitä ei ole itse ajatellutkaan. E

  VastaaPoista
 2. Olipa hieno löytö tuo kaapiston takaosa, kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, sillä se näyttää jo tuossa tosi hyvältä. Ja olipa kiva, että saitte keskeneräisyydestä huolimatta noin kivannäköisen ja tunnelmallisen joulupöydän katettua tupaan. Varmasti oli kiva istuskella siinä hellan lämmössä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelimme aikaansannostamme. Oli mukavaa, kun oli lämmintä ja tilaa keittiössä. :)

   Poista
 3. Edistyminen on ihailtavaa ja tuo kaapisto sopiva käyttöön.
  Tunnelmallisen ja kotoisan joulun saitte ja seuraavan joulun aikaan jo vieraita pääsee kestitsemään(toivomuksenne mukaan).
  Mukavia välipäiviä teille, kissoillenne, kileillenne ja kanoillenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi jouluksi voimme ottaa jo jouluvieraita vastaan. Välipäivät menivätkin nopeasti. :)

   Poista
 4. Sehän on tosi hieno juttu että voi kalustaa olemasa olevilla huonekaluilla. Mihinkäs muualle vanahat huonekalut paremmin passais ku vanahaan talloon.
  Kyllä ne ajan kans paikkansa löytää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tänne mitään uusia kotkotuksia (paitsi omien kanojen) tule, vanhaan taloon. :)

   Poista
 5. Kyllä näitä Sinun tarinointeja on kiva lukea;) Joulunvietosta ja keittiön laitosta ym... Kaikesta tulee aina esille, että asiat järjestyvät, tavalla tai toisella ♥
  Ihanaa uuttaa vuotta Kivimäkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja niin kaikki järjestyykin, tavallaan ja ajallaan. Hyvää uutta vuotta myös sinulle! :)

   Poista
 6. Kyllä teillä on hurjan iso projekti mutta hyvin te vedätte! :) Voikaa hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei lopu projekti ihan äkkiä tällä tilalla. :D Rennosti on otettava, että jaksaa. :)

   Poista
 7. Upea rojekti <3 Lopputulos on varmasti huikea! Ihania jouluntunnelmia oli edellisissä postauksissasi <3 Kisuille silityksiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tässä rojektia, se on totta! Vähä vähältä tekemällä tulee valmiimpaa. Silitetty on. :)

   Poista