Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

lauantai 9. joulukuuta 2017

Kukkia Kivimäkeen

Olin eilen ostamassa syntymäpäiväonnittelukimppua, kun huomasin kukkakaupan ovella muutaman alekassin. Enkä sitten voinut millään jättää niitä kasveja sinne, vaan oli pakko ostaa itselle. Ostin kaksi kassia, joista toinen maksoi viisi euroa ja toinen kaksi. Siinä viiden euron kassissa oli aika kivan näköinen muratti kaarella.


Toisena kasvina siinä oli lankaköynnös amppelissa. Tai sellaiseksi sen tulkitsin, sillä tämä oli aivan uusi tuttavuus minulle.


Halvemmassa kassissa oli kuusi kappaletta saintpaulioita. Nekin olivat ihan hyväkuntoisia ja kukkiakin niissä oli vielä jäljellä.


Laitoin ne toiveikkaana saliin, vaikka mikään kovin lämmin sali ei olekaan. Muratille viileys on valttia, mutta saintpaulioista en ole ihan varma. 


Toistaiseksi olosuhteet eivät ole parhaat huonekasveille, mutta toivon niiden säilyvän huonompien aikojen yli hengissä. Trenkituvassa ainakin myrtti oli päässyt kuivumaan ja pudottelee nyt lähes kaikki lehtensä. Vaikka sanotaan, että huonekasvit viihtyvät huonolla hoidolla, tarjoamani tämänhetkinen huono hoito on ehkä vähän liian huonoa niille.

6 kommenttia:

 1. Kukat tuovat sopivasti kodikkuutta taloon. Onnea Reino-hellan toimivuudesta. Mikä mahtaa olla seuraava remonttikohde Kivimäessä? Nauttikaahan lämmöstä miettiessä seuraavaa kohdetta ja eihän tässä mikään kiire ole, päivä kerrallaan. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodikkuutta tänne tarvitaankin remontin keskelle. Seuraava remonttikohde on kirjaston laittaminen valmiiksi. Sen jälkeen on vuorossa sali ja sitten keittiö. :)

   Poista
 2. Mullakin on pari tuollaista murattia kaarella, lahjaksi saadusta kukka-asetelmista. Ja yksi iso santpaulia (olen yhdistänyt siihen kolme pientä samaan ruukkuun :)Hyvää adventti-pyhää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muratti on kaunis kaarelle taivutettuna. Ja saintpauliat ovat kivoja ryhmittäin. :)

   Poista