Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää

tiistai 26. joulukuuta 2017

Pieniä tunnelmapaloja

Kissat saivat kissanminttua jouluherkuksi. Pienen tappelun jälkeen ne asettuivat oikein nätisti sovussa vierekkäin. Muistutin niitäkin joulurauhasta, mutta eivät tainneet siitä sen kummemmin välittää.


Ostin syksyllä alpakkaisen aamiaisserviisin, jonka vihimme jouluksi käyttöön. Molemmille on oma kannu, josta voi kaataa aamuteensä kultareunaiseen ruusukuppiin. Tulevaisuudessa tuvassa nautitaan arkiateriat, mutta pyhänä katetaan kauniimmin salin puolelle.


Talossa ei ole vielä tehty sähköasennuksia, joten olemme olleet koko joulun tuvassakin kynttilävalaistuksen ja parin paristovalosarjan valossa. Hyvin sekin valo on riittänyt. Kattokruunu valaisee aika kivasti, eikä tarvitse pelätä heiluhäntien hyppyjä korkeuksiin.


Talon varastoista löytyi tämä ei niin kovin vanha kynttilänjalka, johon istutin paristokynttilät. Nämä syttyvät illan hämärtyessä ja sammuvat omia aikojaan. Kovin suuri valoteho niissä ei ole, mutta jonkin verran nekin torjuvat pimeyttä.


Vihtori on ollut kuin kotonaan (liiankin) uusissa tiloissa, mutta Sulevi on pitänyt epäluuloa yllä. Sille muutokset ovat aina hitaammin vastaanotettavia kuin Vihtorille. Pikkuhiljaa Sulevikin uskaltaa tulla keittiön puolelle, mutta vielä se ei ole uskaltautunut tuoleille tai sohvalle päiväunille.


Jouluherkkuja olemme nauttineet ihan reilusti, Myös glögi on itsetehtyä rypäleistä ja boysenmarjoista. Mausteita ei sentään kasva Kivimäessäkään. Kotikaljan sijaan valmistin kombutsasta mallasuutteella kuplivan juoman, joka ei aiheuta örpsähdyksiä, eikä maistu hiivalle.


Aatto oli melkoista tohinaa kaiken valmistelun kanssa, mutta muuten olemme ottaneet rennosti. Siihen varmaan vaikuttaa myös se, että Isännällä on ollut flunssaa, joka sitten vapaiden kunniaksi tarttui minuunkin.


Yritimme siitä huolimatta laulaa yhdessä, mutta eihän siitä kähinästä tullut kuin naurua. Ehkä ensi jouluna pidämme sitten sen varsinaisen musiikkituokion.


Minulla olisi ollut tänään työpäivä, mutta jouduin jäämään lepäämään ja kähisemään itsekseni. Lepääminen tuntuu oikein hyvältä.

10 kommenttia:

 1. Toivottavasti paranet pian. Ihanat tunnelmat teillä, ja niin ihanat karvakuonot ♥
  Hyviä välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän flunssa pian hellitä, kun karvakuonot ovat olleet hoitamassa. :)

   Poista
 2. Tunnelmallisia kuvia, paranemista molemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Isännällä taitaa olla jo viimeiset häivähdykset menossa, joten pian kai minullakin helpottaa. :)

   Poista
 3. Ihanan tunnelmallisia kuvia ja suloinen kissakuva! Meidän kissoista ei koskaan saa tuollaista kuvaa, eivät ole noin kavereita koskaan. Mukavia välipäiviä Kivimäkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat aika hyvin kavereita keskenään, onneksi. :)

   Poista
 4. Ihana jouluinen tunnelma välittyy kuvistasi.
  Pikaista paranemista sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilän tuoma valaistus on antanut ihanan tunnelman meille tupaan. :)

   Poista
 5. Paranemista sinne <3 Mun vanhin tyttökin oli sairastanut yhteensä noin kolme viikkoa,kahta eri tautia, oli juuri jouluksi parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tarvitse sairastaa kolmea viikkoa. Onneksi tyttäresi parani jouluksi. :)

   Poista